Борис Бонев: Голяма част от тротоарите в София са задължение на собствениците на сградите

Политика
08:15 - 11 Януари 2024
2220
Борис Бонев: Голяма част от тротоарите в София са задължение на собствениците на сградите

"По-голямата част от тротоарите в София са задължение на собствениците на сградите. Там, където тротоарите са отговорност на Столична община, съм изискал справка, за да разбера почистено ли е или има ли глоби, ако не е", това заяви общинският съветник от ПП-ДБ-СС в предаването "Денят започва" по БНТ по повод оплакванията в социалните мрежи, че тротоарите са непочистени след снеговалежите. 

„Една от първите стъпки след онзи прочут сняг - има много ясно разписана методология за това кой какви задължения има при снеговалеж. Вървим напред, опитваме се да внесем ред и контрол в града. Моята съвест е абсолютно чиста, няма човек, който да излезе и да каже, че съм му обещал, че всичко ще стане бързо и лесно", каза още той.

По думите му няма как тези, които са управлявали 18 години София и са я докарали до това дередже изведнъж да станат честни, работливи и справедливи. 

"Моята цел е ГЕРБ да не бъде част от управлението на София. Това не е лична вендета срещу Бойко Борисов или някой друг от ГЕРБ. Как си представяте, ако те участват в управлението, да могат да се направят реформите на общинските предприятия, да се сменят шефовете, които са ги докарали до фалит. Аз не си го представям", категоричен бе Бонев. 

"Ротацията е нещо, което на национално ниво не ми харесва, но в крайна сметка дава възможност на всеки един участник да се изяви", каза общинският съветник относно избора на председател на Столичния общински съвет. 

"За да подкрепим, когото и да е било, искаме подписан документ за реформите и политиките, които ще се изпълняват в София", заяви Бонев. 

"Колкото и да се опитват да ни скарат с Васил Терзиев, няма да го направят. Той се среща с всички, освен с ГЕРБ. Ние сме достатъчно уважителни към всяка една формация в Общинския съвет, за да не изнасяме информация за разговора", каза още общинският съветник. 

По думите му мечтата на Бойко Борисов и ГЕРБ е да разцепят "Продължаваме промяната" и "Спаси София". 

"Моята амбиция е в София да се сформира мнозинство, което не включва ГЕРБ. Моят призив е да си дадем ясна сметка - ще участваме ли в управлението и ще изкараме ли София от дупката, която е попаднала след 18 години ГЕРБ, или ще продължи този хаос", каза Борис Бонев. 

Той каза, че днес ще предложат отлагане на заседанието на СОС и следваща среща ще бъде организирана в понеделник. 

"Бюджетът на София чака. Абсолютно всяко едно детайлче по бюджета ще бъде споделено публично в унисон на заявките ни за повече прозрачност", каза Бонев. 

Той се пошегува, че ако блокирането на избор на председател на СОС продължи още, ще сложат имената на претендентите в една шапка и ще теглят жребий.