Борис Бонев горд: За мен гласуваха преференциално близо 25 000 души, това е рекорд

Нормално е най-голямата група да излъчи председател на СОС, заяви водачът на листата за общински съветници на ПП-ДБ (Спаси София)

Политика
19:26 - 06 Ноември 2023
2612
Борис Бонев горд: За мен гласуваха преференциално близо 25 000 души, това е рекорд

ПП-ДБ (Спаси София) няма притеснения относно изборната победа на Васил Терзиев в София. Това заяви в "Още от деня" водачът на листата за общински съветници на обединението Борис Бонев. Относно намерението на Ваня Григорова да оспорва избора на Терзиев за кмет, Бонев коментира, че всеки има право да направи това в съда.

"Всеки има правото да обжалва изборите, така че това е тяхно право. Нямаме притеснения за нашата победа, защото тя се показва не само с резултатите за кмет на София. Тя, по доста категоричен начин, се показа и с резултатите за районни кметове, а също и за общински съвет", посочи Бонев.

След втория тур на изборите ПП-ДБ (Спаси София) има 19 от 24 районни кметове в София и 23-ма общински съветници в 61-местния градски парламент.

От обединението разглеждат възможността да обжалват на резултатите от избора на районен кмет в Банкя, където кандидатът на ПП-ДБ (Спаси София) не се класира на балотаж и остана трети с разлика от 2 гласа след втория, каза още Бонев.

Борис Бонев ще е предложението на ПП-ДБ (Спаси София) за председател на Столичен общински съвет. Подкрепа ще търсят от останалите групи в СОС, включително и от БСП за България.

"Напълно нормално е най-голямата група да излъчи председател на СОС. Без да искам да звуча самохвално, е факт, че на тези избори за мен гласуваха преференциално близо 25 000 души, което е рекорд за цялата държава. Тук, като говорим за председател на СОС, говорим не само за човек с опит, но и за човек, който е спечелил доверието на гражданите.

Ще проведем съответните разговори, за да видим ли как да осигурим тази подкрепа. За избор на председател трябват 31 гласа, гласуването е тайно, така че е възможно и отделни общински съветници на ГЕРБ да направят този избор, макар че се съмнявам. Ще водим разговори и с БСП и това, че в момента има напрежение заради неутихналите емоции от вчерашния балотаж, вярвам, че няма да поречи на един конструктивен разговор с тях", каза Бонев.