Борис Бонев към протестиращите ватмани: Не се поддавайте на герберски манипулации

Гражданската организация на независимия общинар излезе с отворено писмо заради блокадата

Актуални новини
08:43 - 18 Май 2022
4258
Борис Бонев към протестиращите ватмани: Не се поддавайте на герберски манипулации

Гражданската организация на независимия общинар Борис Бонев "Спаси София" излезе с отворено писмо заради блокадата в София, организирана от протестиращите служители в градския транспорт. В него се призовава водачите и ватманите да не се поддават на герберски манипулации, особено след като през годините са били наричани "полезни идиоти" и "латексови контрацептиви" при предишни протести за вдигане на заплатите им. 

Ето какво пишат от "Спаси София" на фона на напълно блокиралия трафик в центъра на столицата тази сутрин: 

"Както всички софиянци, и ние сме ви изключително благодарни, че движите нашия град - ежедневно и в тежки условия за труд. От Спаси София винаги сме заставали зад решаване на проблемите на транспорта - не само от гледна точка на пътника, но и на служителя. Затова и подкрепихме справедливите ви протести за по-добри условия за труд и по-адекватно заплащане през 2019 г., когато изиграхме ключова роля и заедно постигнахме увеличение на заплатите с по 10% през 3 последователни години.

Не спираме да се борим и за подобрения, които ще направят вашата работа по-малко стресова - нови БУС ленти и ограничени трамвайни трасета, за да може да се движите спокойно в тях, нови тоалетни на крайните спирки, ремонт на депата и помещенията в тях... Борим се за по-добър транспорт за пътниците и служителите всеки ден, защото вярваме, че кървоносната система на града може да е много по-добра. Няма да спрем - това е нашата мечта, кауза и любов!

Затова ви призоваваме да не позволявате корумпираното и некадърно управление на София да ви употреби в защита на още кражби. Не позволявайте да бъдете манипулирани от герберската синдикална лидерка и общинска съветничка Екатерина Йорданова и Карлос Контрера, който ви наричаше "полезни идиоти и латексови контрацептиви", когато протестирахте за по-високи доходи.

Не позволявайте крадци да оправдават своите зулуми и години бездействие с държавата и да насъскват нормалните хора едни срещу други. Ние, гражданите на града и служителите на градския транспорт сме от един отбор!

Молим ви да подкрепите нашите пет мерки за пълна реформа в транспорта на София, защото без тях, дори и градският да получи 220 млн. лв. от държавата, то още догодина ще сме в същото положение!"