Борис Бонев: Коя калинка решава да премахва бус ленти?

Маркировката на скорострелната отсечка се е изтрила, става ясно във видеото на "Спаси София"

Топ
09:29 - 01 Ноември 2019
3503
Борис Бонев: Коя калинка решава да премахва бус ленти?

Коя калинка в Общината реши да премахне БУС лентата по бул. Цариградско шосе? Призоваваме тя веднага да бъде върната, най-малкото защото в програмата на г-жа Фандъкова има обещание за нови БУС ленти, а не премахване на съществуващите. Това се казва във видео, заснето от "Спаси София", което е публикувано на страницата на организацията във фейсбук.

Дори не искам да знам на коя калинска глава ѝ е хрумнало на най-натоварения булевард в София, куъдео минават най-много линии на градския транспорт, да се премахва скоростния коридор за него, казва самият Борис Бонев, избран за общински съветник в предстощия СОС.

По думите му това е в противоречие с всички съвременни тенденции за устойчиво развитие и за устойчива мобилност, както и плана на общината за развитие на столицата.

"Така не се прави", категоричен е Бонве.

Причината за недеоволството на представителите на "Спаси София" е, че линията, която разграничава бус лентата, се е изтрила.

"Пет години се борихме за тази бус лента", казват още от организацията.

Според тях управляващите в Столичната обяина нямат координация и изпускат важни детайли от изграждането на една по-красива столица. Те настояват временно изпълняващият кмет на София Ирина Савина да разпореди скорострелно бус ленатата на Цариградско шосе да бъде възстановена.