Борис Бонев: Мерките за мръсния въздух в София са провал

Няма политическа смелост за решаване на проблема, отсече общинарят

Топ
19:42 - 18 Декември 2019
2888
Борис Бонев: Мерките за мръсния въздух в София са провал

Проблемът с въздуха изисква политическа смелост, а аз не виждам такава в ръководството на Общината в момента, демонстрира недоволство в ефира на БНТ независимият общински съветник Борис Бонев. Той определи мерките на кметството като провал.

Най-младият съветник в кметството обясни, че от 3 години едни и същи мерки се повтарят като средство за решаване на проблема с мръсния въздух. „Тази тема продължава да бъде все така актуална и въздухът продължава да бъде все така замърсен, което показва, че очевидно мерките, които Столичната община прие преди няколко години, не дават очаквания резултат и критериите, които са заложени в тази програма за качество на атмосферния въздух, са такива, че на практика те никога не биха били достигнати, за да влязат в сила тези мерки.“, отсече Бонев.

Шефът на „Спаси София“ бе категоричен, че  е нужна цялостна ревизия не само на програмата, но и на критериите кога някоя мярка влиза в сила.

Общинският съветник изрази надежда, че "Софийска вода" ще представи ясен план и отчет какво е свършила за тази година и на какви основания иска повишаване на цената на водата.

По думите му има проблеми с начина, по който функционира системата на "Софийска вода" и е нормално хората да са недоволни. Така че аз лично ще очаквам да има много подробна обосновка и много точна обосновка за всяко едно процентче от поисканите 7% увеличение, отсъди Бонев.

Бонев заяви, че е добре да се извикат представители на "Софийска вода" и да обяснят защо искат това увеличение на водата. „Поемам ангажимента още утре на сесията на Общинския съвет да се интересувам каква е процедурата и да поискам това нещо да се случи.“, каза независимият общинар.