Борис Бонев: Няма да правим сглобка с ГЕРБ в Общинския съвет

Политика
20:00 - 23 Октомври 2023
3128
Борис Бонев: Няма да правим сглобка с ГЕРБ в Общинския съвет

"Спаси София" няма да направи сглобка с ГЕРБ в Столичния общински съвет. Алтернативата не може да бъде това, срещу което се бори, каза по БНТ водачът на листата за общински съветници в София на коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България" ("Спаси София")  и лидер на "Спаси София" Борис Бонев.

Попитан дали това важи и за останалите участници в коалицията – ПП и ДБ, Бонев заяви: "Хубавото е, че те нямат намерение да влизат в такава сглобка. Мнозинство с ГРЕБ няма да правим в Общинския съвет".

Аз нямам абсолютно никакви съмнения, че в следващите дни от ГЕРБ ще говорят как, за да има тротоари в София, за да има добър градски транспорт, трябва да има сглобка. Това не е вярно, защото моделът на ГЕРБ е това, което докара дотам София да се молим да имаме тротоари. Това е битовизъм. След 18 г. трябваше да говорим за зелена икономика и модерно бъдеще, а говорим за тротоари, посочи Бонев.

От ГЕРБ ни правят на маймуни, те нямат намерение да изпълнят своите обещания. Има обещания, които всяка година се повтарят, подчерта водачът на листата на листата за общински съветници в София на ПП-ДБ ("Спаси София").

Нашата управленска визия е за 8 г. Но най-наболелите проблеми, като проблема с детските градинии този с тротоарите можем да решим за един мандат. За детските ясли ще са необходими два мандата, защото там недостигът на места е доста по-голям, поясни Борис Бонев.

По думите му, за да може общинското дружество "Топлофикация" да бъде "изправено на крака", най-важното е да спре да трупа дългове. Другото е да спрат всякакви течове от "Топлофикация". Един от начините за спиране на източванията на общинските дружества е обществените поръчки да станат прозрачни, коментира Бонев.

От държавата ще искаме пари само срещу реформи, които ще правим, а не да искаме пари, за да пълним пробитата бездънна дупка в общинския бюджет, каза още той.