Борис Бонев подари пейка за най-мизерната спирка в София

Новини
15:02 - 01 Ноември 2019
4183
Борис Бонев подари пейка за най-мизерната спирка в София

Най-младият кандидат за столичен кмет Борис Бонев направи подарък на столичани от южните райони, като преобрази най-шокиращата и мизерна спирка в София - тази на автобус №204 на бул. „Тодор Каблешков” и бул. „България”. На мястото на изтърбушените столове, прикрепени със свински опашки към дърветата, „Спаси София” купиха и поставиха нова пейка.

„След безброй снимки и сигнали, никой по веригата не си мръдна пръста: нито г-жа Фандъкова, нито районния кмет, нито ЦГМ, камо ли Инспектората. На никого не му пука. Ние решихме да действаме – купихме пейка за 190 лв. и я монтирахме за допълнителни 50 лв. За да могат пътниците малко по-удобно да изчакват претъпканите автобуси по линия 204.”, обясниха от организацията.

От години спирката на автобуса, на метри от лъскавия мол „България”  шокираше столичани - мястото имаше вид на запусната полянка на село от времето на ранния соц . На спирката нямаше нито пейки, нито монтиран навес, а за електронно табло изобщо никой не се и сещаше. Понеже изморените пътници нямаше къде да подвият крак ни в жега, ни в студ, граждани се принудиха да сложат точно под дърветата три изтърбушени стола. „ Не, това не е гледка от провинциален град в Сибир, а в заможен квартал на европейска София.”, написаха в социалните мрежи от „Спаси София”.

Оръфаните мебели са най-вероятно от кофите за боклук, с дизайн от 1960-а,1970-а година. За да не бъдат откраднати, импровизираните седалки бяха заевързани към дърветата. Години наред, мизерната гледка потрисаше всеки нормален гражданин. Сега спирката доби приличен вид - и най-важното - пътниците има къде да поседнат докато чакат транспорта.