Борис Бонев се готви за нови избори за общински съвет в София

Той допълни, че ПП-ДБ-Спаси София са дали 4 конкретни предложения за излизане от кризата

Политика
09:30 - 20 Януари 2024
4175
Борис Бонев се готви за нови избори за общински съвет в София

Изпадаме в ситуацията да вървим към предсрочни избори за нов Столичен общински съвет. Групата на ПП-ДБ-Спаси София е готова и не се притеснява от нови предсрочни избори за общински съветници в София. Това заяви общинският съветник от ПП-ДБ-Спаси София Борис Бонев пред БНТ. 

Той посочи, че Георги Георгиев от ГЕРБ не разбира взаимоотношенията в ПП-ДБ-Спаси София. В ПП-ДБ-СС не си стъпваме на врата като начин на политика, присъща за групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет, допълни Бонев. 

Борис Бонев увери още, че е в добри отношения с кмета на София Васил Терзиев. Нови избори не са желан изход, но е една от опциите пред ПП-ДБ-Спаси София, категоричен бе Бонев още веднъж по темата за нови предсрочни избори за нов Столичен общински съвет в София. 

Бонев добави, че не може да си представи съвместно управление на ПП-ДБ-Спаси София с групата на ГЕРБ в общинския съвет. 

Той посочи, че има опасност да не се приеме бюджетът на София за 2024 година. ПП-ДБ-Спаси София става все по-сплотена и "Спаси София" няма да се разцепи от коалицията, категоричен бе Борис Бонев, който още веднъж отрече, че не му е мечта да стане шеф на Столичния общински съвет. 

Борис Бонев допълни, че ПП-ДБ-Спаси София са дали 4 конкретни предложения за излизане от кризата, но те били отхвърлени. Съжали, че няма мнозинство в Столичния общински съвет. 

Той обясни, че екипите на аварийна помощ работят по почистване на снеговалежа в София. Намираме се в обичаен снеговалеж и се надявам, че Столична община ще се справи със снеговалежа. Всеки гражданин трябва да излезе и да изчисти тротоара пред дома си, призова Бонев.