Борис Бонев: Ще ги разбием!

София ще е нашия град, а не на "Вълци" и "Титани", закани се лидерът на "Спаси София", който ще води общинската листа на обединената десница

Политика
19:42 - 27 Юни 2023
5876
Борис Бонев: Ще ги разбием!

Борис Бонев ще бъде водач на листата на коалицията "Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Спаси София" за общински съветници в столицата. Това стана ясно тази вечер на представянето на бъдещия кмет - предприемачът Васил Терзиев. 

"Днес поставяме един огромен камък, за да забравим завинаги за калния път, който 18 години тормозеше нашия град", каза Борис Бонев от "Спаси София", който бе представен като първи в листите на коалицията.

"Знаем какво ще заварим след 18 години ГЕРБ на власт... Не е лесно да знаеш, че само дългът на "Топлофикация" е над 1 млрд. лв., това са 200 детски градини при неприети 10 000 деца в София", посочи Бонев. Той припомни и за безбройните ремонти на ремонтите в столицата. 

"Днес е исторически момент, исторически шанс, който втори път няма да получим, защото с този темп на презастрояване няма да остане какво да спасяваме, нито паркове, нито жълти павета. Вярвам, че с Васил не само ще спечелим София, но и ще работим добре, ще ги разбием. София ще бъде град, с който наистина ще се гордеем", каза още Бонев.

"Като водач на общата ни листа за общински съветници се обръщам към вас, подкрепете ни, подкрепете ни силно. Защото без мнозиноство в Общинския съвет, трудно ще постигнем успехите. Заедно сме, за да случим този разгромен резултат на изборите. Знам, че заедно ще спрем презастрояването на София, а това се случва със спиране на продажбите на общински имоти и далаверите с разрешителните за строежи. Ще върнем символите на София - Витоша, къпалнята "Мария Луиза". София ще е нашия град, а не град на "Вълци" и "Титани", каза още Бонев.

Той е убеден, че Васил Терзиев може да постигне победа още на първия тур.