Борис Бонев вдигна мерника на баровете по "Витошка"

Мутренски интереси ли държат заведенията по тротоарите без контрол, питат от "Спаси София"

Общество
13:40 - 28 Ноември 2019
2758
Борис Бонев вдигна мерника на баровете по "Витошка"

Заведенията по бул. Витоша масово нарушават правилата за поставяне на маси и тенти в публичните пространства. Хаосът цари от години - излиза се от разрешените граници, барикадират се пейки, дървета, лампи и части от публичната инфраструктура, изграждат се масивни и грозни "аквариуми". Въпреки очевидните и повсеместни нарушения, Столичният инспекторат продължава да толерира това безобразие. Това написаха от гражданската инициатива "Спаси София" на Борис Бонев. 

И питат - на какво се дължи това бездействие? Отговорите вероятно са два - неспособност на ръководството да се справи или огромна корупция. И двата отговора са неприемливи, предвид твърденията на инспектори, че умишлено са им вързани ръцете и толерират близките до властта нарушители, твърдят от "Спаси София". 

От инициативата се заканват да искат обяснения от новите кметове на районите Средец и особено Триадица - Трайчо Трайков - кмет на район „Средец“ и Димитър Божилов, да променят модела и да прекъснат практиката за узурпиране на публичното пространство, поне по централната софийска улица. И настояват за оставката на шефа на Столичния инспекторат Веска Георгиева, като наричат толерирането на тези заведения "мутренски интерес".