Борис Бонев: За коалицията на ПП-ДБ и ГЕРБ научих от телевизията

Все още не е решено кой ще е общият кандидат за кмет на "Спаси София", "Продължаваме промяната" и "Демократична България"

Новини
10:53 - 04 Юни 2023
3600
Борис Бонев: За коалицията на ПП-ДБ и ГЕРБ научих от телевизията

Лидерът на "Спаси София" Борис Бонев заяви по БНТ, че е скептично настроен към готвеното правителство с подкрепата на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

"Скептични сме към коалицията на ПП-ДБ с ГЕРБ, и то заради ролята на ГЕРБ в тази коалиция. Ние от "Спаси София" нито сме изявявяли желание, нито сме участвали в разговори между ПП-ДБ и ГЕРБ и ние също бяхме неприятно изненадани от това, което чухме по телевизията. Но нашият скептицизъм идва от факта, че знаем как работи ГЕРБ. Това е партия, която твърдо не изпълнява своите ангажименти и когато ти каже, че навън вали, общо взето - носи слънчеви очила.

След като управляваха София 18 години, в което те имаха достатъчно време да докажат, че могат да решават проблеми и да се справят с корупцията, не мога сега да повярвам, че на национално ниво те изведнъж ще станат антикорупционери и истински европейци. Просто не го виждам.

Хубавото е, че много бързо ще си проличи дали този скептицизъм е основателен или не, защото темите, които са си поставили, трябва да започват много бързо да се изпълняват. Ако това не се случи, значи не е имало смисъл", посочи той.
Бонев изтъкна, че "Спаси София" няма да допусне управлението на столицата да бъде разменна монета на националната политика, а ако това се случи, "Спаси София" в такава конструкция просто няма да участва.

"Това е и приятелско намигване към ПП-ДБ - че подобен тип разговор не може да бъде воден с нас при никакви обстоятелства и дори при намек за подобна сделка достигне до нас, ние ще действаме своевременно", каза той.
Все още не е решено кой ще е общият кандидат за кмет на "Спаси София", "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

"Колебаем се между няколко имена като всеки би могъл да е кмет на София, но хубавото е, че работим и за управленска програма с конкретни приоритети", каза Бонев.