Борис Донков ли възкръсва на финала на „Братя“?

Фатални разкрития, опасна престрелка и зрелищен финал очакват зрителите в последните четири епизода на сериала

Култура
14:27 - 21 Ноември 2022
15100
Борис Донков ли възкръсва на финала на „Братя“?

Съдбоносно завръщане, фатални разкрития, опасна престрелка и зрелищен финал очакват зрителите в последните четири епизода на сериала „Братя“ тази седмица по Нова телевизия. Зрителите ще разберат отговорите на всички неразгадани въпроси и тайните, които героите пазеха през изминалите сезони на криминалната драма, ще бъдат разкрити. Историята ще се завърне към своите корени, но ще ни изненада и с пълен обрат на действието.

Във фен групите на сериала в социалните мрежи през последните дни тече активна дискусия между зрителите дали мистериозният агент от Европол Брад Дейвидсън всъщност не е героят на Калин Врачански - Борис Донков - брата на Денис Топал/Драгомир Донков, който бе запален във втория сезон, но така или иначе зрителите не разбраха дали все пак той е оцелял.

И понеже в анонса на продукцията пише, че ще има съдбоносно завръщане и завръщане обратно към корените мнозина фенове на "Братя" предполагат, че в крайна сметка на финала ще се съберат тримата братя - Драго, Борис и Сандо. На практика героите на Владимир Михайлов и Калин Врачански започнаха да работят заедно, но не довършиха делата. Сега е време да ги довършат и е възможно точно поради тази причина Борис Донков да възкръсне на финала на сериала като Брад Дейвидсън, като зрители се хващат, че инициалите в случая съвпадат - Б.Д. 

Има и такива, които обаче допускат, че зад мистериозния агент от Интерпол се крие митичният генерал Стефан Давидов и тук играта с фамилията му Дейвидсън също е възможна. Предстои да видим. 

Тръгвайки по пътя на изкуплението, Денис опитва да постъпва правилно, въпреки трудностите, с които се сблъсква. Той решава, че този път твърдо ще стои от страната на закона и ще изпълнява мисиите, поръчани му от службите. След неприятното разкритие, че определени фигури именно в службите ръководят големи престъпни, но доходоносни схеми, той е поставен в много опасна ситуация.

Топал е убеден – ако избере саморазправата с генерал Давидов, както би направил в миналото, само ще си навреди и ще провали своите цели. Затова търси друг път да извади истината наяве и да вкара генерала в затвора. Денис предлага сътрудничество на инспектор Черкезов, който би могъл да помогне за случая. Следващата му цел е да накара Карамитев да даде показания, които биха предизвикали обрат в разследването. Ще успее ли да убеди Филип, че това е най-правилният ход или ще удари на камък?

Елена определено не е във форма след раздялата с Денис, но прави всичко възможно да продължи напред, колкото и усилия да й коства това – затрупва се с работа и се концентрира върху разследванията.

Възпитана в строга самодисциплина и свръхкритичност, инспектор Давидова осъзнава, че най-лошото, което може да направи в случая, е да изпадне в самосъжаление след разочарованието. Денис, обаче, успява да я изненада с признание, което я оставя в ступор. Каква истина ще научи от него и как това ще промени внезапно развоя на събитията?

Финалът на петия и последен сезон на "Братя" е в четвъртък, 24 ноември, от 22,30 часа.