Борис Джонсън иска американците пак да пътуват до Острова

САЩ
12:44 - 28 Юли 2021
2680
Борис Джонсън иска американците пак да пътуват до Острова

Британският премиер Борис Джонсън иска американските граждани да идват "свободно" в Англия и обсъжда въздушен коридор със САЩ. Това съобщи днес радио Ел Би Си преди очакваното облекчаване на ковид ограниченията за посетители от чужбина, предаде Ройтерс.

Ръководители на авиокомпании и туроператори критикуват Великобритания, че се придържа към строгите правила за пътуване заради Ковид-19, което според тях означава, че страната изостава от Европейския съюз в привличането на туристи, но това изглежда ще се промени, отбелязва агенцията, цитирана от БТА.

Решение за допускане на напълно ваксинирани туристи от ЕС и САЩ в Англия, без да се налага изолация, се очаква скоро и новите правила могат да влязат в сила още идната седмица, каза правителствен източник, пожелал анонимност.

Пред радио Ел Би Си Джонсън заяви още, че икономиката на страната му ще покаже стабилно възстановяване тази година, макар и с "неравности по пътя", след като Великобритания отчете значително увеличение на броя на щатните служители в коммпаниите през юни.

Виждате, че данните за заетостта са по-високи и според мен през останалата част от годината все още ще има неравности по пътя, но мисля, че ще видите стабилно икономическо възстановяване, отбеляза премиерът в радио ефира.

Той призова за предпазливост в правенето на изводи от седемдневния спад на случаите на Ковид-19 във Великобритания, изтъквайки, че е твърде рано да се прецени дали това е трайна тенденция.