Борис Джонсън сравни Корбин със Сталин

Лидерът на лейбъристите отхвърли тези обвинения като пълни глупости

Свят
12:13 - 06 Ноември 2019
1495
Борис Джонсън сравни Корбин със Сталин

След като за пореден път обеща „да изпълни Брекзит", днес в типичен за него стил Борис Джонсън пише в Дейли телеграф, че лидерът на лейбъристите Джереми Корбин е като съветския диктатор Сталин от 1930-а.

"Такова отмъстително сочене с пръст на богатите не е наблюдавано от времето, когато Сталин се е разправил с кулаците“, пише Джонсън.

Корбин отхвърли тези обвинения като пълни глупости, които идват от страна на супербогатите само и само, за да избягнат да плащат по-високи данъци. И от своя страна обеща истинска промяна.

Във Великобритания, след като парламентът бе разпуснат сутринта, премиерът Борис Джонсън ще посети кралицата в Бъкингамския дворец по-късно през деня, с което ще бъде даден официален старт на кампанията за предсрочните общи избори на 12 декември.

Макар и на практика предизборната кампания да стартира и политическите партии вече да очертаха предизборните си обещания, официалното начало е днес.

С разпускането на депутатите в ранните часове бе отбелязана най-кратката парламентарна сесия за последните 70 години. Камарата на общините успя да се събере само за 19 дни след откриването на сесията на 14 октомври.