Борислав Гуцанов бленувал за стола на Корнелия

Нинова играела театър, щяла да стиска лидерския кокал до последно

Политика
14:10 - 12 Юни 2024
6023
Борислав Гуцанов бленувал за стола на Корнелия

От мига, в който Корнелия Нинова обяви, че подава оставка като председател на БСП, Борислав Гуцанов не спира да бленува за стола й, научи Lupa.bg от свои източници на „Позитано” 20.

Съгласно устава на социалистите мястото й временно трябва да заеме някой от настоящите зам.-шефове на партията, а именно – Кристиян Вигенин, Владимир Москов, Ирена Анастасова и Атанас Зафиров. Борислав Гуцанов е само секретар по организационните въпроси.

Въпреки това той таял надежди да седне най-после на най-високия стол в столетницата. Всъщност, ако Нинова падне, Гуцанов бил готов веднага да се отрече от нея, въпреки че минава за нейно прокси.

Междувременно старите муцуни от БСП предупредиха, че Корнелия за пореден път разиграва театър и оставката й е с користна цел. "Това е поредното политическо шоу, което тя прави“, заяви Кирил Добрев, припомняйки, че това е третият път, в който Нинова подава оставка. Първия тя самата си я оттегли, а втория път не беше приета.

Добрев обясни какъв конкретно е замисълът на лидерката в оставка:

"Ние сме реално във вътрешнопартийна предизборна кампания. Вътрешният избор ще бъде през септември, а конгресът през октомври. Т.е. Нинова 15 дни по-рано от датата, в която трябваше да излезе така или иначе в отпуск, за да направи своята предизборна кампания за своя трети незаконен мандат, защото уставът и разрешава само два, направи едно политическо шоу", коментира той.

Интригата сега е дали в събота реално ще се проведе заседание на Националния съвет на БСП, както обяви Корнелия Нинова.

По информация на Lupa.bg Георги Свиленски е предложил на лидерката червеният пленум да се отложи с една седмица, за да може ръководството „да спечели време”. Близки до Нинова твърдят, че тя щяла да стиска кокала до последно. 

Вчера пък бившият председател на БСП Сергей Станишев не отхвърли възможността отново да застане начело на червените. Той не отговори директно на въпрос дали би се кандидатирал за председател на социалистите, заявявайки, че "нищо не е изключено в живота и в политиката".