Борислав Гуцанов: Стига толкова игри на сглобки!

Ние сме на прага на пълното разпадане на държавността, каза социалистът

Политика
09:53 - 04 Септември 2024
1596
Борислав Гуцанов: Стига толкова игри на сглобки!

"Отново се намираме в абсурдна политическа ситуация – с непрестанни кризи и партийни драми. И категорично обществено недоверие. Ние сме на прага на пълното разпадане на държавността!"

Това заяви от парламентарната трибуна Борислав Гуцанов от БСП в първия работен ден от есенната сесия. Той допълни, че в това Народно събрание има много декларации и малко действия.

"Създадохме ли правителство? Не. Помогнахме ли на хората с пенсии, със заплати, с проблема с безводието? Не. Е, защо ни е тогава парламентът?!", риторично попита той. 

Според Гуцанов е необходим рестарт на цялата политическа система. "Не може повече сглобки, игри на дребно! Затова днес не е моментът за встъпителни речи", обясни той. 

"С огромна тъга гледаме как егоцентризмът завладява все повее политици! Две години парламент на практика няма. Единственото, за което ви бива – в тези сглобки – е да раздават българското оръжие на Украйна. Да купувате скъпо и прескъпо оръжие, което после не поличаваме... Днес ние от БСП ви казваме – стига, край на тези игри!", призова Борислав Гуцанов о ттрибуната. 

Според социалистът е крайно време за градеж в България. "БСП ще бъде гарант за българската Конституция и българските интереси. Ключовата дума за нас е диалог, държавата не може повече така", заключи той.