Борислав Сарафов: Иван Гешев разполага с частно външно наблюдение

Някой следи мен, жена ми и малкия ми син, разкри шефът на Националното следствие

Политика
17:53 - 28 Май 2023 (обновена)
5100
Борислав Сарафов: Иван Гешев разполага с частно външно наблюдение

„Срещу мен се води мръсна, кална война. Публикуваните снимки, на които се вижда Петьо Петров, по известен като Пепи Еврото, са от момент, в който трябваше да се видим с Гешев.“ Това каза зам.-главният прокурор Борислав Сарафов пред Би Ти Ви.

Те са направени чрез частно външно наблюдение, което е незаконно, добави той и поясни, че именно Гешев разполага с такава наблюдение.

„Тогава, преди 3 години, още се опитвах да поддържам човешки отношение. Иван Гешев искаше да се видим и трябваше в този ресторант „Осемте джуджета“ да го направим. Той не дойде. Подозирам всичко е направено с тази цел, да бъда заснет“, обясни още Сарафов.

По думите му е ясно кой натиска "ентъра".

Снимките се появиха, след като стана ясно, че ще съм гост в предаването "120 минути", обясни още Сарафов.

Той разказа и че Гешев често е ходил в ресторант "Осемте джуджета" и че е имал близки отношения с Петьо Петков - Еврото.

„Аз нямам никакво касателство с казуса "Осемте джуджета", каза Сарафов.

Той обясни, че е повод за притеснение това, че някой следи него, жена му и малкия му син. Затова и му е била нужна охрана.

"Аз съм този, който първи депозира сигнал срещу Иван Гешев. За разлика от него, защото той се уличи във връзки с политици, аз не поддържам никакви връзки с политици", заяви още Сарафов.

Разследването "Чекмеджегейт" е от категорията като "Барселонагейт" дела, които винаги са били само и единствено под личния контрол на главния прокурор Иван Гешев", коментира заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.

Така че това дело, независимо къде е - в България или САЩ, се съгласува, и съм дълбоко убеден, че е съгласувано с него персонално (Иван Гешев - ред. бел). Никога не съм имал представа какво изобщо се случва по това дело, то е далеч извън моята компетентност", добави той.

Сарафов заяви, че има своя версия какво се е случило.

"Прекратяването на т.нар. "Чекмеджегейт" и активизирането на казуса "Барселонагейт" е т.нар. танц на Гешев с политиците" - по едното дело прекратява, по другото активизира. Така той си танцува и дава ясни знаци на политиците какво иска и какво очаква той от тях. Така че доста наивно е да се мисли, че аз имам някакво касателство по този казус. Той добре е овладял този танц и го танцува откакто е главен прокурор, а може би и преди това, допълни Сарафов.

Според него тази категория дела трябва да приключват бързо и категорично, а не да се точат по три години.

В момента имам усещането, че се ползват за политически шантаж, за да не остава в обществото съмнение в обективността на институцията. Със сигурност поставянето на дела на трупчета е извън моето знание, аз съм само административен и оперативен ръководител, каза още Сарафов.