Бориславова: Гешев се оправда със съда, МВР и законите

Това, което сме предоставили в качеството си на граждани аз и премиерът, се надяваме да помогне на прокуратурата

Новини
16:18 - 09 Февруари 2022
3356
Бориславова: Гешев се оправда със съда, МВР и законите

По време на срещата г-н Гешев обясни слабите резултати при борбата с корупцията със слабата работа на съдилищата, на следствените служби и на МВР и с некачествената законодателство, но не и по никакъв начин с работата на прокуратурата.

Това каза пред журналисти говорителката на правителството Лена Бориславова, която днес беше заедно премиера Кирил Петров на разговор с главния прокурор. „Надявам се обаче, ако това е пречката, тя да бъде отстранена и институциите да започнат да си взаимодействат за да може да се борим с несправдливостта”, каза тя.

„Това, което сме предоставили в качеството си на граждани аз и премиерът, се надяваме да помогне на прокуратурата”, заяви говорителката на правителството. Бориславова каза също, че на прокуратурата са представени данни от медиите, без изданията да са предварително избирани. „Гугъл така показва, когато търсиш публикации. Нямам уклон или желание да търся определена медия”, заяви Бориславова.

Бориславова заяви, че съгласно чл. 208 от НПК предоставянето на тази информация е законово основание и повод за започване на разследване. Преценката винаги принадлежи на Прокуратурата, но това е една от изричните хипотези на нашето законодателство за започване на разследване, допълни началникът на политическия кабинет на Петков.

По думите и не е цел на изпълнителната власт да сезират с обществено достъпна информация органите. Това, което сме предоставили в качеството си на граждани се надявам да бъде полезно за прокуратурата.