Борисов: Акциите на „Левски“ не са на мое име!

Нито ги искам, нито съм дал съгласие, изнерви се премиерът

Общество
11:19 - 16 Май 2020 (обновена)
5083
Борисов: Акциите на „Левски“ не са на мое име!

Акциите на „Левски” не са на мое име! Нито искам да ги получавам, нито съм дал съгласие, нито искам да се упражнявате на мое име.

На сила никой не може да ти даде, може да ти вземе, но не и да ти даде, коментира премиерът Бойко Борисов пред журналисти по време на инспекцията на газопровода с Гърция. Джиросването на акциите на „Левски“ е подигравка, не са на мое име! Нито съм дал съгласие, нито ме интересува. Феновете да търсят този, който го е направил. Утре всяка фирма в ликвидация може да ми джироса на мен акции, възмути се премиерът.

Ако не съзнавате какво е направено…. Аз няма да участвам в това, да връщат акциите, където искат, изнерви се Борисов.

Разговори по темата с Божков не е имало. Той беше като всички – виждали сме се, среща ли сме се. Когато неговите съдружници изнесоха информация, се стигна до този казус с обвиненията. Не е третиран различно от другите бизнесмени, отсече министър-председателят.

Не е в мен пакетът с акциите, а е в Сашо Диков, който го разнася из София. Божков не ме касае. Не искам да се замесвам в тази тема. Има повдигнати обвинения, припомни министър-председателят.

За есемесите между Васил Божков и финансовия министър Владислав Горанов премиерът каза, че е нормално да е имало кореспонденция и тя не е повод за притеснение, защото тогава не е имало подобни обвинения срещу Божков.

Така Бойко Борисов разсея съмненията в достоверността на комуникацията между Горанов и Божков, които бяха лансирани в някои медии като опит за оневиняване на финансит №1.

„Аз действам, като правя магистрали. Икономически сме в първата тройка на ЕС и още не сме си позволили да теглим заем. Грантове раздаваме по схемата 60/40 - стотици милиони. Моята работа е тази. Няма да се хвана на въпросите на Божков“, завърши Бойко Борисов.