Борисов: Ако отидем на избори, ще се разтроим

Не ми се участва в сглобки и подобни, понаучаствах се, обърна се лидерът на ГЕРБ към Мария Габриел

Политика
12:45 - 05 Март 2024
3356
Борисов: Ако отидем на избори, ще се разтроим

"На нас ни се дадоха големи изпитания. Но за ужас на нашите противници, станахме и по-силни. Усещам  настроението ви – ако ви накарам да вдигнете ръце да гласувате за предсрочни избори - знам какво ще направите". 

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се обърна към членовете на партията по време на днешното национална съвещание. 

Има в историята дати и събития, времена, епохи, и Господ, тъй като без него нищо не може да се направи дава изпитания, които всеки може да понесе.

На нас ни даде големи изпитания. Тези 3 години минахме през какво ли не, но за ужас на нашите противници – станахме и по-силни, заяви Борисов.

"Партията ни е мила, но държавата е над всичко. На 3-ти март народът показа едно ново чудовищно разделение. Ние като партия спасихме 3 март като национален празник, а нашият председател (Росен Желязков) беше освиркан на Шипка! От ДБ даже не се появи никой", негодува Борисов. 

Той поисочи, че към първоначалното разделение отпреди 3 години между ГЕРБ и ПП се е появило ново силно разделение в обществото. "Отивайки на избори, ще се разтроим като разделение. Ще сме разбити. А поотделно ще сме много по-слаби в геополитическата битка за България", смята лидерът на ГЕРБ. 

Ние бяхме в чакалнята, в банковия съюз ни приеха... А сега ни е цел, 3 години по-късно! В Шенген – колкото и да е важна стъпка, тя е важна стъпка! Но се докарахме дотам да се радваме да стоиме на масата! А преди три години всички събития в региона се провеждаха в София! И Всички в Брюксел знаеха къде е Варна!

Усещам настроението ви и ако ги питам дали сте за предсрочни избори, знам какво ще направите, заяви Бойко Борисов на Националното съвещание на ГЕРБ.

Има няколко теми, по които няма да можете да ми дадете отговор. Партията ми е мила, но държавата е над всичко, отсече Борисов.

Към първоначалното разделение отпреди 3 години – разломът с ПП-ДБ, БСП, Възраждане, ИТН, се появи ново, силно разделение в обществото. Отивайки на избори, трябва да сме наясно, че това разделение ще се разтрои. Защото и ние, които вече е клише – евроатлантическа коалиция, сме разбити помежду си. А поотделно – ще бъдем много по-слаби в битката за геополитеческата ориентация в България.

Може би затова ме държите за председател на партията, вярвахте ми през годините, превел съм ви по възможгно най-добрия начин. Нямам нужда от ръкопляскания аз.

По наше време България е строила, произвела, дори една от целите – еврозоната, ами ние бяхме в чакалнята, припомни Борисов. Заедно с Хърватия, тая тема отпреди 3 години, щеше да е приключена. Сега ни е цел, 3 години по-късно, а ние бяхме там. Откачих се от Румъния, за да влезем с Хърватия. Сега било много важно, но не спазваме критериите, ядоса се Борисов.

Дотам се докарахме, да се радваме, да стоим на масата. Защото преди 3 години всички събития, касаещи региона, се провеждаха в София, а всички в Брюксел знаеха Варна, защото Берлински процес Европейски съд, срещи с Турция, Израел, Франция...Сега за 3 години ще си платим цената. Българският народ ще си плати, разгневи се бившият премиер.

Днес, това което ние правихме. Точно затова, за което ни атакуваха най-много – инхаус процедури, не само ги приеха, когато предупреждавах българите, че ще платите скъпо за недомислието 26 милиона – представете си ги в чували, всички лъжи, които изговориха. Стотици милиони и 3 години забава.

Те бързат до 6-ти, сякаш да излъжат българите, че те са го направили. Не знам ако отидем на избори, как ще водим предизблорлната кампания.

Щях да се сбия с Кирил Петков в ефир преди време, но направихме доста неща заедно. Сега, когато говорим за ДПС, Петков, който си държи на думата, ще каше как се развиха нещата. Особено за подкрепата за оръжие за Украйна, съдебната система, реформите в Конституцията, върна се на горещите теми Борисов.  

Ако отидем на договор, споразумение, вече в сглобки и подобни не ми се участва. Понаучаствах се. Ти ако искаш учоствай, но аз не мога, заяви Борисов. Дали е правилно да не съгласуваш с Мария Габриел назначенията?, попита той. Правят го, защото се готвят за изборите. Петков е особено талантлив на продаване на мечти понякога, заяви Борисов. 

ПП узурпира цялата власт, изобщо не им е важно Външно министерство, Мария, обърна се към вицепремиера Борисов.