Борисов без чадър в пороя, вдига пенсиите (НА ЖИВО)

Премиерът уверява: Няма безотчетно харчене на държавни пари, показа къде ще е VII блок на "Козлодуй"

Икономика
11:24 - 13 Октомври 2020
6481
Борисов без чадър в пороя, вдига пенсиите (НА ЖИВО)

Премиерът Бойко Борисов се оказа без чадър посред бурята. Като истински джентълмен, той преотстъпи правото да се скрие от пороя на енергийната министърка Теменужка Петкова и финансовия й колега Кирил Ананиев на среща със синдикалисти и енергийни експерти край площадката на АЕЦ "Козлодуй". "Те планират яйца да ни хвърлят, а ние от дъжд ще се боим", коментира министър-председателят.

"Правим всичко за хората. Предвиждаме 10% повишение на доходите и двойно увеличение на учителските заплати, което бяхме планирали до края на мандата", разкри премиерът. 

Борисов обяви, че предизборното харчене на държавни пари за социални помощи, надбавки за пенсионерите и учениците, не било без отчет. "Никой не може да обвини в такова нещо посред пандемия", заяви премиерът. 

Той показа къде ще се строи бъдещият седми блок на АЕЦ-а. Той разкри, че вече има издадена оценка за въздействие върху околната среда, с което проектът може да започне.

Догодина се предвижда минималната пенсия да се увеличи от 250 на 300 лева. Хората с пенсии между 300 и 350 лева ще имат увеличение от 10%, а останалите - 5%, каза Ананиев.

Сега сме в условията на пандемия и икономическа криза, затова си позволяваме да отпускаме повече пари, каза Борисов.

Очаквайте подробности!