Борисов бистри отравянето на Навални и размириците в Беларус с евролидерите

Свят
07:55 - 01 Октомври 2020
2754
Борисов бистри отравянето на Навални и размириците в Беларус с евролидерите

Лидерите на държавите от Европейския съюз се събират днес и утре в Брюксел, за да обсъдят отношенията на ЕС с Турция и Китай, отравянето на руския опозиционер Алексей Навални, сблъсъка между Армения и Азербайджан за Нагорни Карабах и обстановката в Беларус след изборите за президент през август. Там е и българският премиер Бойко Борисов. 

Извънредното заседание на ЕС беше отложено еднократно заради карантината, под която бе поставен председателят му Шарл Мишел. 

Засега няма единодушие за налагане на санкции срещу Беларус, съобщиха високопоставени европейски източници, информира БТА. Европейският съвет се предвижда да призове за незабавно прекратяване на огъня между Армения и Азербайджан, както и за ненамеса на други държави в конфликта. 

Утре Европейският съвет ще обсъди общата политика за производство, работата на единния пазар и прехода към цифрова и чиста икономика на фона на последиците от пандемията от COVID-19 и необходимостта от икономическо възстановяване.

Участниците в заседанието ще бъдат запознати накратко с хода на преговорите с Великобритания, като се предвижда подробно обсъждане на този въпрос по-късно през октомври.