Борисов благодари на Макрон за извеждането на българите от Ухан

Политика
18:33 - 02 Февруари 2020
1718
Борисов благодари на Макрон за извеждането на българите от Ухан

Министър-председателят Бойко Борисов изпрати писмо до президента на Френската република Еманюел Макрон, в което от името на българското правителство и от свое име изразява огромна признателност за съдействието, което Франция оказа за извеждането на двамата български граждани от град Ухан, Китай, на борда на френския самолет, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Българските граждани ще запазят топъл спомен за решителните действия на Франция, за проявената изключителна съпричастност и солидарност в този труден за цялата международна общност момент, в който тя помогна за спасяването от коронавируса на гражданите на десетки държави“, изтъква още премиерът Борисов в писмото си до френския президент Макрон.

Междувременно вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изпрати благодарствено писмо до министъра за Европа и на външните работи на Франция Жан-Ив Льо Дриан за подкрепата, която Франция оказа при извеждането на двамата български граждани от Ухан, съобщиха от Външно.

"Приемете най-искрената ми благодарност за съпричастността и неоценимото съдействие на Франция при извеждането на двамата български граждани от центъра на епидемията на коронавируса – град Ухан, Китай", посочва в писмото си до Льо Дриан външният ни министър.

Екатерина Захариева подчертава, че това не е първият път, когато Франция проявява солидарност и оказва такава незаменима подкрепа на България и на българските граждани в труден момент.

"Оценяваме високо сътрудничеството с всички свои партньори и съюзници и сме част от съвместните усилия в борбата за справяне с поредното предизвикателство, пред което сме изправени в съвременния свят", заявява Екатерина Захариева в писмото до министъра на за Европа и на външните работи на Франция Жан-Ив Льо Дриан.