Борисов благодари на Станишев , Тимерманс и Юнкер за падането на мониторинга

Премиерът не е доволен, че ни отделят от Румъния

Топ
10:47 - 23 Октомври 2019
3225
Борисов благодари на Станишев, Тимерманс и Юнкер за падането на мониторинга

В началото на днешното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов поздрави всички, които са работили за отпадането на мониторинговия механизъм.

"Искам да поздравя всички, които работиха толкова усърдно - на Външно министерство, вътрешното, на правосъдието... А и към Станишев мога да изкажа благодарност, Тимерманс, Жан-Клод Юнкер и всички, които направиха така, че да имаме добър доклад за България.

Съжалявам, че някои наши опоненти реагират, все едно нещо лошо се е случило. Утре ще дойдат да управляват и ще имат държава, която не е под ударите на механизми, а всички държави ще бъдат наблюдавани за свободата на словото и демокрацията", посочи Борисов.

Отпадането на механизма е нещо добро, но това трябва да ни амбицира още повече. Всеки ден, всеки час да се борим за върховенството на закона, за борбата с корупцията и контрабандата. Това каза  още министър-председателят в началото на днешното правителствено заседание пред журналисти

Според Борисов отделянето на Румъния от България не е хубаво, защото страната ни трябва да върви заедно със съседите си, както и с Балканите, за да има просперитет в този регион.