Борисов: БСП докара разстройството на летовниците

Актуални новини
13:39 - 31 Декември 2019
2733
Борисов: БСП докара разстройството на летовниците

БСП няма право да говори за чист въздух и околна среда, защото по време на управлението си не е направила нищо – не е имало пречиствателни станции и затова хората излизали от морето с разстройство. Така премиерът Бойко Борисов коментира вечните си леви опоненти при обиколката си в Бургаско. 

На въпрос дали споделя критиките на БСП за провала в политиката за околната среда и искания вот на недоверие след Нова година, Борисов два пъти попита иронично журналистите: "На кой? На кой?“ И на отговора: „На Корнелия Нинова“ репликира:

"По време на управлението на нейната 120-годишна партия на морето нямаше нито една пречиствателна станция. Плувахте в какво?... Къде ще говорят те за чист въздух и за околна среда. С „Кремиковци“ в София! Да не говорим за азотно-химическите заводи, които бълваха по Стара Загора и къде ли не. Враца – отрови! Кога са имали... що не са направили пречиствателните станции? Нали хората как влязат в морето и излизаха с разстройство. Не помните ли, та ми задавате въпроси сега да си разваляме настроението? Това им е работата, да критикуват. Нашата работа е да строим. Виждате - каквото сме обещали, всичко си го изпълняваме. И си го наблюдаваме, и си го контролираме. И е видимо. Мога да споря с тях. По всяка една тема! Ето го техния стария път, ето го нашия новия". 

За пътя Поморие - Слънчев бряг, който лично инспектира, премиерът поиска от работниците, с обръщения "бате" и "юнак", да бъде готов до рождения му ден на 13 юни. 

„Северният обход ще го свържем направо с „Тракия“. Как ме гледаш все едно си ми сърдит, че ти правим нещо. Нямахте пречиствателни станции, понеже им е много лесно да приказват. Нямахте никъде по Южното Черноморие пречиствателни станции, сега има навсякъде... Четирилентови пътища... и ти ме гледаш сърдито. Гоним 120 млрд. лева БВП, затова си позволяваме да ги правим. Правим това, отиваме на другото", добави премиерът за обхода на Бургас. 

А на пожеланието от една от дамите да се прибира вече в София и да спре с инспекциите, Борисов отвърна: „Аз от такава като теб не мога да се оженя, прибирай се, та прибирай се, къде да се прибирам?".