БОРИСОВ ЧАСТ II: Оставка на Росен Христов! Простил съм на Кирил и Асен за ареста

"Няма да се оттегля от политиката, по-опитен от мен няма", категоричен е лидерът на ГЕРБ

Политика
09:16 - 10 Ноември 2022
3909
БОРИСОВ ЧАСТ II: Оставка на Росен Христов! Простил съм на Кирил и Асен за ареста

В пространната си изява по "Би Ти Ви" тази сутрин Бойко Борисов обяви, че от ГЕРБ ще искат оставката на служебния министър Росен Христов, защото напада Промяната.

"Много съм ядосан от това, което направи Росен Христов вчера. Служебното правителство е да прави избори, а не да прави оценки. Има органи - ДАНС, ГДБОП, СДВР, Следствие и Прокуратура. От къде на къде ще напада нашите възможни партньори от Промяната в евентуално правителство? Той извърши политически акт срещу ПП. Да, защитавам ги", застъпи се Борисов. 

"Снощи по новините не го чуха хората. Явно, за да се чуе нещо, трябва да му поискаме оставката. Оставката на Демерджиев е акт в поемането на отговорност в памет на безобразията в последните месеца. Те се случват и в следствие от управлението на Бойко Рашков. Ако той има доблест, ще каже от кого са наследени проблемите", каза експремиерът.

"Що не са ремонтирали? Защо не са си купили батерии? Защо не им дадоха жилетки? Аз отидох в Братислава и казах пред целия ЕС, че ни трябват пари за ограда и единодушно ЕС даде 320 млн. за тази ограда. Много е важно да разберете защо оградата е такава - не може да е от бетон. Защо две години не я направиха от бетон? Няма да приемам упреци. Премиерът на Англия каза, че това съоръжение е перфектно. Орбан го каза", припомни той.

Според Борисов най-лесно ще е партията на Стефан Янев да вземе третия мандат, защото правителството ще е с кратък мандат.

"Винаги можем да отидем на избори. Радев ще има четвърто служебно правителство. Не се е уморил да прави правителства. Като няма парламент и медиите са съсредоточени само в него, е прекрасно.

В същите отношения сме с Радев. Когато прави добри неща и се държи мъдро не мога да кажа обратното. За последно си говорих с Радев по време на европредседателството. Доста години назад. Ако той мисли доброто на страната, по време на зима и война, е по-добре да има парламент", каза Борисов.

Попитан простил ли е за арестите на Кирил Петков и Асен Василев, той заяви: "Моята душа е без значение и всички ме питат защо съм толкова добронамерен. Защо ме интересува хората да изкарат зимата?"

"Аз толкова искам да нямам конкуренция в никоя партия. Защо да се оттегля? Точно обратното. По-опитен човек от мен в момента няма. Аз ще ръководя България най-добре от всички и това е доказано. Няма да бъда номинацията на ГЕРБ за премиер, за да сме сигурни, че ще има правителство. Готов съм със състав на кабинета - нови, стари, млади", посочи лидерът на ГЕРБ.