Борисов: Естествените партньори сме тези от сглобката, плюс БСП и ИТН

Ако на "умните" не им харесва "джентълменско споразумение", да измислят друго, отсече лидерът на ГЕРБ

Новини
09:41 - 11 Септември 2024
1822
Борисов: Естествените партньори сме тези от сглобката, плюс БСП и ИТН

Естествените партньори са тези, които бяхме в сглобката плюс БСП и ИТН. Това заяви в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той отново отхвърли опцията за партньорство с "Възраждане", ДПС обаче остават потенциална възможност.

"Бях провокиран от репортажите от регистрациите на политическите партии. Едно и също се говори и от вторите, третите и т.н. Според мен е честно да се каже на хората какво ще се прави след изборите, а не да се подлъгват българите и после пак да се държим като мажоритарно избрани партии", заяви Борисов в отговор на въпрос какво го е провокирало да предложи
"джентълменско споразумение".

"В демократичния принцип има преговори и коалиции за правителство. Понякога се водят по няколко месеца и след това се прави правителство... До този момент сме изхарчили над 1 млрд. лв. само за избори и политическите партии не дават решения като те свършат.

Нека да не се явяваме и на тези избори с невъзможни коалиции. Ако не им харесва "джентълменско споразумение", нека да измислят "умните" друга дума", предложи бившият премиер.

Години наред всеки въпрос от медиите беше като отричащи се от дявола за машинното гласуване - истерия! Сега защо никой не пита? Защото изтече записът с "ала-балата", допълни Борисов.