Борисов: ГЕРБ няма да подкрепи кабинет на ПП-ДБ без да участва в него

Три пъти вадихме България от кризи, ще я извадим и сега, уверен е бившият премиер

Политика
19:41 - 23 Март 2023
4436
Борисов: ГЕРБ няма да подкрепи кабинет на ПП-ДБ без да участва в него

ГЕРБ-СДС ще подкрепи правителство на малцинството на ПП-ДБ, само ако участва в него. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с партийния актив в Благоевград.

„Ние сме правили правителство на малцинството, но имахме над 100 депутати. Ти, ако имаш равно с ГЕРБ депутати, как ще правиш (кабинет на) малцинство без ГЕРБ да участва във властта, и то ангажирано? С „Възраждане“, с ДПС?“, попита реторично Борисов.

Той обвини коалицията ПП-ДБ, че заблуждава своите избиратели, че герберите могат да застанат зад такъв кабинет. „Що ги лъжат, че ГЕРБ ще ги подкрепи за правителство на малцинството, без да участва вътре? Това не може да стане“, отсече той.

Три пъти вадихме България от кризи, ще я извадим и сега, макар че ще бъде много трудно. Това заяви лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов. Повече от 1500 души очакваха в Благоевград появата на Бойко Борисов. Водач на листата на ГЕРБ в района е Росен Желязков, който бе зам.-председател на последното Народно събрание. 

"2009 г. ви вадихме от гръцката финансова криза, не дадох една банка да мръдне. След Орешарски знаете какво бе - близо 7 млрд. дупка, сега 15 млрд. дупка в бюджета. Как се преодолява това?", попита реторично Борисов. Според него по-трудно от сега не е било.

"Бихме всички рекорди по инфлация и задлъжнялост. От отличници станахме най-слаби. Трябва мобилизация на целия народ, на всички. Неслучайно на НС пише "Съединението прави силата". Знаем как да ви изведем от тая криза. Правил съм го 3 пъти! Накрая и ковид кризата ни сполетя и от там най-добре се справихме. Какво искат от нас повече? Да бяха едно нещо надградили или създали, да ни го покажат. Но няма", добави той.

"Ние не ходим да агитираме, идваме да ви предупредим. Октомври поне 10 млрд. още заем ще вземем", заяви лидерът на ГЕРБ. И напомни как е предупреждавал м.г., че всеки понеделник теглят по половин милиард. "Дългове, дългове, дългова спирала. Няма Еврозона по този начин. С тази миграция няма и Шенген. Това ни донесе "Промяната", коментира той.

"Мисля, че ще се справим, макар и трудно. Трябва, колкото може повече хора да убедим. Омразата да отстъпи на градивност и съзидание. Това е последен шанс да се измъкнем от блатото. Много ще е трудно, но трябва оптимизъм. Преживели сме какво ли не, ще преживеем и ПП-та накрая", добави Борисов.