Борисов: Гешев напада мен и Кирил Петков, защото му пречим на политическия проект

Нито съм участвал в свалянето на главния прокурор, категоричен е лидерът на ГЕРБ

Политика
11:57 - 21 Юни 2023
1963
Борисов: Гешев напада мен и Кирил Петков, защото му пречим на политическия проект

"Председателите на парламентарните комисии ще бъдат от другите партии. Имаме ангажимент към Кирил Петков да оглави комисията по европейските въпроси. Всички останали ще бъдат от другите партии". Това коментира пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

“Нито съм избирал Борислав Сарафов, нито съм го виждал, не съм го чувал. Последния път мисля, че беше по „Костинброд“, когато ме разпитваха. Нито съм участвал в свалянето на Гешев, не познавам никой от прокурорската квота, нито съм участвал в избора на Сарафов и неговата заместничка”, заяви бившият премиер.

За поискания му имунитет Борисов посочи, че години наред не е имал имунитет дори когато много хора са си правили политическа партия на негов гръб.

“Така бяха Бареков, Яне Янев, БСП - ето виждате Борисов пак е първи. Няма да си харча енергията да се обяснявам по тази тема. Видно е, че Гешев започна да прави партия, нападайки мен и Кирил Петков, за да ги дискредитира тези имена, защото му пречат на политическия проект”, каза още лидерът на ГЕРБ.

По темата за „Барселонагейт“ и попитан защо е отказал да даде ДНК-тест, Борисов каза: „Айде да вземем ДНК на всички деца в София, искате ли?“.