Борисов хвали Радев: Президентът е отговорен човек, ще ни спаси от колизия

Мераклии за премиери винаги ще се намерят, заяви лидерът на ГЕРБ

Новини
09:36 - 29 Март 2024
2850
Борисов хвали Радев: Президентът е отговорен човек, ще ни спаси от колизия

Мераклии за премиери винаги ще се намерят." Това смята лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който бе попитан от журналисти в Народното събрание дали не съществува риск всички кандидати за служебен премиер да откажат поста.

Вчера, след като третият мандат бе върнат от ИТН, Борисов веднага забрани на председателя на Народното събрание Росен Желязков и на председателя на Сметната палата Димитър Главчев да поемат тази длъжност, с което допълнително стесни възможностите на държавния глава.

Мисля, че президентът е отговорен човек и на него може да се разчита да не влезем в такава колизия, от която ни карате да страхуваме всички.

За пореден път Борисов заяви, че по повод промените в Конституцията се е доверил на съпредседателя на "Продължаваме промяната - Демократична България" Христо Иванов и на министъра на правосъдието Атанас Славов и на тези въпроси трябва да отговарят те.

Попитан дали Народното събрание трябва да продължи да работи непосредствено до предсрочните избори, Борисов отговори, че това е решение на председателския съвет, но все пак каза, че трябва да има ваканция на парламента, за да може политическите сили да проведат предизборна кампания.

Снимка: Агнес Методиева