Борисов хвърли бомба: Влизам в битката за президент (НА ЖИВО)

У нас
10:27 - 21 Април 2021 (обновена)
15236
Борисов хвърли бомба: Влизам в битката за президент (НА ЖИВО)

Премиерът в оставка Бойко Борисов бе изписан от болница "Софиямед", след като бе опериран от скъсан менискус. Пред журналисти той коментира, че ДБ готвели капан и обяви, че лично той е "сърбал" попарата на Христо Иванов. И пусна бомбата, че влиза в кандидатпрезидентската кампания. "Разбира се, че влизам, след служебен кабинет", отсече той. 

Борисов предупреди, че ако останалите (вън от ГЕРБ) 165 депутати не успеят да направят кабинет, ще означава, че са пъзльовци, страхливци. "Имали различия?! Че аз нямам ли различия с Волен Сидеров по руската тема, нямам ли различия с Каракачанов и Валери Симеонов?!", пита Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ разкри, че се е накарал на здравния си министър проф. Костадин Ангелов за това, че е обсъждал закриването на НОЩ с д-р Александър Симидчиев, председател на здравната комисия в НС. "За една минута работа е в парламента да решат дали да върнат стария състав на НОЩ, който аз съм освбодил, или да си направят нов", каза Борисов. 

"Странно ми е как Демократична България, уж дясна партия, са на практика най-левите в момента, изведнъж започна да харесва и е готова без никакви претенции за нищо да подкрепи Слави Трифонов", възмутен е той. 

"Ние подкрепяме разследването за "Росенец" и затова внасяме предложение за създаване на такава комисия. Как Симидчиев, който беше в моя съвет, беше подкрепен от всички. В момента има брутално мнозинство от 165 души", каза Борисов. 

На въпрос защо са се развалили отношенията му със Слави Трифонов Борисов отговори: Той реши да прави партия, аз още не съм решил да правя шоу.

"Ако и едните, и другите не ни подкрепят, ще върнем утре следобяд или най-късно в петък мандата", добави той. 

Очаквайте подробности!