Борисов и Караянчева: Честит Курбан Байрам!

Новини
08:00 - 31 Юли 2020
4330
Борисов и Караянчева: Честит Курбан Байрам!

"Честит Курбан Байрам на всички мои приятели мюсюлмани и на техните семейства! Бъдете здрави и щастливи", написа във фейсбук премиерът Бойко Борисов.

"Свещеният празник учи на смирение, уважение и подкрепа, благодарение на които и до днес живеем мирно и в дух на толерантност", написа още той.

"Поздравявам всички мюсюлмани по случай свещения религиозен празник Курбан Байрам. Скъпи приятели, желая Ви сговор, вяра и добросъседство!" Това написа от своя страна в социалната мрежа и шефката на Народното събрание Цвета Караянчева.

"Няма по-висше благо от споделената радост, от подарената надежда, от дадената прошка. Няма нищо по-ценно от обичта и подкрепата, от духовното просветление и чувството за общност. Нека силата на разума
направлява делата Ви. Ръцете Ви да творят и съграждат, усмивката Ви да сгрява, думите Ви да лекуват. Само смиреното сърце е способно да отвърне на агресията с мир, на словоблудието - с мъдрост, на ненавистта - с човещина. Бъдете честити! Хубави празници!", написа още Караянчева.