Борисов: Имаме нула мигранти (ВИДЕО)

Премиерът хвали Мария Габриел пред австрийката Йоханна Лайтнер

Топ
10:14 - 12 Септември 2019
1701
Борисов: Имаме нула мигранти (ВИДЕО)

"С Йоханна сме от много години приятели, от времето, когато беше вътрешен министър. Била е на нашата граница, която е външна на ЕС. България е държава, която има нула мигранти, благодарение на всички мерки, които сме взели, спазвайки всички европейски правила И тя беше на границата, за да го води с очите си". Това каза премиерът Бойко Борисов, който се срещна с министър-председателя на провинция Долна Австрия Йоханна Микл-Лайтнер.

"В България има много австрийски инвеститори, огромен стокооборот и голямо приятелство със Себастиан Курц", отбеляза още Борисов. "Работихме заедно по време на българското председателство на Европейския съвет, после на австрийското председателство. Не си представям по-добри приятелски отношения между Долна Австрия и България. Имаме много идеи, които обсъдихме сега във връзка с бъдещето на Западните Балкани. Разбира се, Австрия има много по-мощна икономика, но и България се разбира добре", каза Борисов.

"Говорихме за развитието на интернета, България има един от най-добрите в Европа. Има безжичен интернет във всяко училище", каза още той.

"Имаме прекрасни еврокомисари - комисарят Хан, имаме различни ресори, и то все свързани с нас. Регионалните проекти, проектите за присъединяване. Ясно е какво е нужно на Балканите. Българският еврокомисар е комисар на бъдещето - там са образованието, университетите, иновациите, Еразмът - една от най-добрите европейски програми за младежи, младежта и спорта, културата", добави Борисов.

"Трябва да стана на 100 години, за да я свършим цялата тази работа, която сме си определили", пошегува си Йоханна Микл-Лайтнер.

"Ти поне си млада, можеш", отговори българският премиер.