Борисов: Ирена Соколова е аут от ГЕРБ

Политика
12:27 - 09 Януари 2020
8844
Борисов: Ирена Соколова е аут от ГЕРБ

Премиерът Бойко Борисов обяви косвено, че бившата областна управителка на ГЕРБ в Перник Ирена Соколова, която е задържана заедно с бившия шеф на ВиК дружеството в града, е аут от партията. Министър-председателят потвърди, че тя е била задържана, а на въпроса дали ще иска тя да бъде отстранена от ГЕРБ, отговори: "Няма значение дали е от ГЕРБ, БСП или някоя друга партия. Има свършена и несвършена работа". Попитан дали е вярна информацията, че и екскметицата Вяра Церовска също е с белезници, премиерът не отрече. 

Иначе призова да се изчака краят на спецакцията в Перник, като уточни, че тя е започнала тази сутрин в 5 сутринта и е плод на дълги седмици разработки и събиране на факти и доказателства от службите под надзора на прокуратурата.

"Моята работа е да осугиря условия на службите да проведат такава операция. Имат пълната свобода", добави Борисов. 

"Ще си отидат от ГЕРБ. Оттук нататък какво повече да направя?", каза още той по повод въпросите за арестите на Церовска и Соколова, която е и шеф на ГЕРБ-Жени. 

На въпроса за отстраняването на екоминистъра Нено Димов, премиерът заяви: "Има теми, които са коалиционни. Когато има за какво да говорим, все пак ние сме правова държава с върховенство на закона. Оставяме ги да си вършат работата. И утре е ден. Кое е спешното?". 

А за заседанието на КСНС при президента Румен Радев, министър-председателят коментира, че всички присъствали на него са се обединили около тезата, че трябва да има дипломатически средства за разрешаване на кризата в Близкия Изток. И добави: "Няма такава връзка между ликвидирания ирански генерал Касем Солеймани и атентата в Сарафово. Има само препратки от чужди медии. Колкото по-тихи и внимателни, толкова по-добре. Страшно много хора са наранени. Мир и дипломация, това е нашият призив". 

Снимка: Агнес Методиева