Борисов издига Митов за премиер , бившият десебар сам се издаде

Политика
15:01 - 14 Април 2021
7914
Борисов издига Митов за премиер, бившият десебар сам се издаде

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов издига за премиер новопостъпилия партиен член и бивш кадър на ДСБ Даниел Митов, разкриват източници на Lupa.bg. Тази сутрин министър-председателят обяви, че нито той, нито досегашният му заместник Томислав Дончев смятат да се цанят за поста след връчването на проучвателния мандат за съставяне на кабинет от президента Румен Радев. 

Борисов обаче обясни, че е готов с фигурата на евентуалния си наследник на "Дондуков" 1, като намекна профила му: "силно проевропейски и натовски ориентиран".

За да потвърди слуховете из високите етажи на властта, че именно Митов е посоченият от Борисов, справка на медията ни разкри, че дни преди парламентарния вот самият той е дал интервю, в което думите му дословно съвпадат с очертанията, дадени от премиера днес. 

"България трябва да застане ясно на страната на свободния свят. Това трябва да постигнем тук. И затова правителството е необходимо да бъде изцяло на пътя на продължаващата интеграция на България в ЕС и да продължи атлантическото сътрудничество", казва Митов в подкаста на известния журналист Тибо Мюзергес: 

Така бившият заместник-шеф на ДСБ сам се издава, че още преди вота е имало разговори с него от страна на премиера, въпреки че неколкократно на пресконференцията на партията в понеделник заяви, че според разбиранията му, Борисов е този, който трябва да представлява поста като лидер на ГЕРБ.