Борисов: Кацаров е измислен министър, върна ни в НОЩ

Престъпление нарекоха от ГЕРБ пускането на сертификат само с една доза ваксина

Здраве
12:09 - 21 Октомври 2021
3218
Борисов: Кацаров е измислен министър, върна ни в НОЩ

Всичко това щяхме да сме го забравили, както Америка и Европа, а ние все едно се върнахме в първия ден на НОЩ заради измисления министър на Румен Радев Стойчо Кацаров. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи действията на здравните власти. И каза, че винаги е бил "за" зелените сертификати, но не въведени по този начин. 

Експремиерът извади думи на Кацаров за зелените сертификати преди няколко месеца, като ги нарича непряка дискриминация. "Ами ти днес дискриминираш българите, бе, Кацаров", отсече Борисов. 

"Представяш ли си какво си говорил, Кацаров, като си казвал, че няма никакъв риск никога да бъде претоварена здравната система, а днес казваш, че е претоварена! Лъжец! Проверявайте ги", добави лидерът на ГЕРБ. И обяви, че решенията на президента Радев ще костват хиляди загубени човешки животи. 

От партията на Борисов са категорично против и издаването на сертификат още след поставяне на първата доза. И нарекоха решението "престъпление", "извършено само и само да минат президентските избори". Бойко предупреди, че в момента учениците са онлайн, а вечер могат да отидат на ресторант и дори на дискотека. 

В ГЕРБ имали информация, че Радев през нощта звънял по телефоните, за да се въведе тази "мярка". Борисов призова Кацаров да отвори зелените коридори за ваксини, заради паническата реакция на обществото.