Борисов към ДБ: Спечелихте изборите с терор (НА ЖИВО)

Политика
18:52 - 25 Юли 2021
5193
Борисов към ДБ: Спечелихте изборите с терор (НА ЖИВО)

Бившият премиер Бойко Борисов събра кметове, общинари и симпатизанти на ГЕРБ, които разказаха как са били атакувани и рекетирани в деня за размисъл преди изборите. 

Възстановяват бившата ДС, тормозили са хората в деня за размисъл, заяви разгневен Борисов.

"Христо, това ли са ти демократичните избори? Да клечиш сега пред ДПС и  да се унижаваш!", изригна лидерът на ГЕРБ.

В деня за размисъл контраразузнаването иска да тормози народа. Това ли е демокрацията. Така ли ни водят в Европа? Партията наема адвокати, започваме съдебни дела, помагаме на хората и ще се борим за демокрацията. За всички стана ясно как са спечелни изборите, под терор, за да може в парламента да си правят седянки.

Такова безобразие, такова ниско продаваемо шоу, не е било. Кадрите на БСП са назначени, сега трябва да ги узаконят, а тези на ДПС са несменяеми. Не знам Христо Иванов и неговата компания как се чувстват с тези хора. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във фейсбук. 

Симпатизанти на ГЕРБ разказаха как са викани от полицията да подписват декларация преди изборите на 11 юли, че няма да нарушават закона. Сред тях е била и депутатът от ГЕРБ и бивш земеделски министър Десислава Танева. „

Тя разкри как в деня за размисъл получила обаждане от човек, който се представил за служител ДАНС и настоял спешно да се видят. Тя предложила това да стане в офиса на ГЕРБ, но той отказал и предложил да отиде в дома й. 

"Съгласих се, защото точно приготвях закуска на децата. След половин час дойдоха вкъщи и ме накараха да подпиша декларация. Поисках да я снимам, но не ми разрешиха", разаказа Танева.

Днес Асен Василев казва, че ще съберат около 2 млрд. повече приходи. Ти мислищ, че хората са забравили, че заради коронавируса увеличихме плащането на данъци до края на юни и сега ги отчитат като приходи. Кого лъжете?, попита Борисов.

Единственият, от когото зависи управлението сега е Станислав Трифонов, но той не поема отговорност, не участва в преговорите, оставил е Тошко да си дърдори, отсъди експремиерът.