Борисов към хората в Сандански: Защо мълчите безропотно пред двамата от Харвард? (НА ЖИВО)

"Промяната" крадат и от газа, и от тока, заключи острието на ГЕРБ Делян Добрев

Политика
16:48 - 13 Септември 2022 (обновена)
9650
Борисов към хората в Сандански: Защо мълчите безропотно пред двамата от Харвард? (НА ЖИВО)

"Промяната" крадат от газа, крадат от тока. Всички цени хвърчат нагоре. Това заяви пред симпатизанти Делян Добрев в Сандански, където ГЕРБ са на предизборна обиколка. От своя страна лидерът Бойко Борисов се обърна към актива на партията в града, като ги попита защо мълчат безропотно пред "тия двамата от Харвард".

Той уточни, че ПП са спрели проекти, започнати от ГЕРБ.

Не е въпросът кой ще е първи на изборите, а какво ще правим след това. Важното е да изкараме зимата, подчерта пред пълната зала Борисов. 

Мога да ви уверя, че над 50 зали сме направили в България, а някои като тази в Бургас е най-голямата, Арена Армеец, Пловдив - Колодрума, Варна, Русе, Сливница. Ще свърши времето, ако ги каза всичките. И плувен басейн ще направим в Сандански.

Когато казват, че Борисов хвърлял от джипката пари през прозореца... Ако това са хвърляни пари. Това е не само за децата, а и за спортистите. Санаториуми, СПА центрове. Тук може да се подготвят много отбори и да изкарвате пари. За магистралата "Струма", дали ме е яд, дали ме е срам, готово съоръжение, сега щяхме да сме минали над Кресна, стои две години. Най-големите тунели, най-големите мостове стоят неизползвани, разгневи се Борисов. 

"И вие безропотно ги гледате. Карах 40 минути през Кресна. Парите ги оставихме за "Струма". Като овце с километри опашки. Дошли да ни научат от Харвард. На какво? Много по-умни поети са писали за тази безропотност. И последния ден Сандов зачеркна целия проект, щото така казал на Киро баща му. 

Играл съм футбол навсякъде, и първо са ни били на бой. Две години мълчанието на агнетата, седите ей така, колоните си вървят безропотно. Ако на 2 не сме с голям процент разлика, парите за "Струма" ще се върнат, ще ги платим от бюджета и никога Кресна няма да стане", каза още Борисов. 

"Това сте направили Сандански, Петрич , кресна. Две години. Защо? Те ви обират всеки ден. Всеки ден ви бъркат в джоба, по 30 милиона на ден отиват в Швейцария. Те ми откраднаха и промяната. Първият ми плакат беше "генерална промяна". Всичко живо откраднаха. Гледате по новините как петрола се срива, а не се запитване на бензиностанцията защо цените са високи. И у кои джобове отиват тези пари, в шкафчета, кюлчета на майка им ... кътния зъб.

Аз съм се клел, че нямам кюлчета. Пет експертизи има, че са фалшиви. А на вас всеки ден ви взимат парата от джоба", продължи лидерът на ГЕРБ. 

Борисов припомни как партията постоянно е показвала как се е спекулирало с цени на стоки, за да може парите да изтичат в офшорки в Швейцария

"Първо ви показахме храните, основните храни. За какво ще се вдига олиото. Износител на ток сме, Защо да се вдига цената на тока, или на продукцията с ток. И ние седим безропотно слушаме и те с цялата си наглост всеки ден обясняват как са по - добри. От кой. Искали да довършат. Те довършиха държавата. 

Те похарчиха парите в бюджета. Всяка седмица теглят по 500 милиона. Как ще я вържем тази работа? 

Тук въпросът не е кой ще спечели, въпросът е действително да може да изкараме зимата, да не се сринат всички системи. Войната не им пречи, България е облагодетелствана от войната. Военната промишленост работи на 1000%, АЕЦ-а работи, цената е на 45 лева.

А колко е тока при вас? Всяка схема в Швейцария. НСИ каза преди дни, че над 4 милиарда щатски долара са излезли от България по посока Швейцария за газ и нефт. Сещате ли се? А кой го е платил това? На всяка бензиноколонка, на всеки електромер, на всяка инсталация за парно. Дърва няма за огрев", обясни той. 

Борисов припомни как ГЕРБ се е справила с тежки кризи в миналото.

"2009 се справихме с гръцката криза, после дойде миграционната криза, разбрах се с турците, с гърците, с ЕС, булева миграция. И това изпуснахме. После дойде ковида, на-добре се справихме. И сега ще се справя, защото имам най-добрите експерти, най-умните с при нас. Делян Добрев е завършил с Асен Василев в САЩ, но не се научи да прави схеми. 

Дойдох в Сандански, защото най-сетне Благоевград и другите спряхте да се делите на градове. Пак ние сме дали тук зелена светлина за булеварда, а през последните две години нищо. Салони, зали, читалища, църкви, джамии. От какво не са доволни хората от нас? Винаги може и по-добре, затова сте вие, новите попълнения, които израстват в партията и заемат тези постове. Но те ги заемат след като се научат, държавата не е училище, да казваш ние не знаехме, няма оправяне като се изхарчат милиарди", каза той. 

Две години - "Хемус" щеше да върви със "Струма", щяхме да я завършим сега. Успяхме само моста на Симитли, а можеше и той да не стане. Ние сме единствената страна, която вече две години няма План за възстановяване и това се счита за нормално, съжали лидерът на ГЕРБ.

Борисов подчерта какво най-много трябва на ГЕРБ и България в момента. "Трябва ни разлика, защото само това ще ни даде основание да кажем: Вижте, под каква форма, как. Вие сте хората които казват как да е. Трябва да убедите съседите", обясни той.  

Борисов подчерта, че по негово време е имало добър диалог както с Изтока, така и със Запада, както с християнския, така и с арабския свят. 

Лидерът на ГЕРБ също призова актива на партията да раздава листовки, за да знаят останалите хора какво ще се свърши през идните години, ако партията управлява. 

Експремиерът заключи, че компроматите срещу него са направени от добре подготвени хора. ГЕРБ е евроатлантическа, системна, сигурна партия, подчерта Борисов.

Освен изборите за народни представители, от партията обявиха, че поставят начало и на кампанията за кмет на Сандански - техен кандидат ще е Стоян Стоев, местният общински ръководител на ГЕРБ. Евродепутатът Андрей Новаков пък представи Георги Георгиев като бъдещият представител на региона в Народното събрание, от Сандански е и друг кандидат от благоевградската листа на партията - д-р Миладинов.

За мен Бойко Борисов винаги ще е премиер, заяви бившият енергиен министър Делян Добрев. "Вие сте добър и прощавате на всички, но когато се ощетява българския интерес и се бърка в джоба на българските граждани, и има откраднати милиарди, трябва да има наказани! 2,5 млрд .ги няма само от бензин и дизел, от газа - по100 млн. на месец изчезнаха. Това са 10 тунела, но не само тунелите, а и парите ги няма. Това са "Промяната"", заяви водачът на ГЕРБ в Хасково и бивш енергиен министър. И настоя пред Борисов, че трябва да се потърси отговорност , защото за първи път от 14 г. икономическият растеж на България е по-нисък от този в ЕС и непрекъснато ни намаляват прогнозата за растеж, сега е 2,1 ние забуксувахме. затова г-н премиер, трябва да бъде потърсена отговорност, обърна се Делян Добрев към лидера на ГЕРБ.