Борисов: Като си заразите близките, на вашата съвест ще тежи

Премиерът изтръпвал от графиките за приходите към бюджета

Политика
12:13 - 16 Април 2020
5032
Борисов: Като си заразите близките, на вашата съвест ще тежи

"За тези, които излизат от градовете без основателна причина, на тяхната съвест ще тежи, като си заразят близките", каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов, след като инспектира напредъка по строежа на Балкански поток.

"Днес рекорд в Щатите – хиляди умрели души. Във Франция – същото. Като започнете да отичате 100-200 умрели българи, тогава ще ми се задава този въпрос. Не съм пъдарин, говоря на хора. Те не са избягали от мен и карантината, ще си заразят родителите. След това, като стане да използват хладилните камери не за месо, а за съхранение на трупове или площадките, на които се пързалят децата, да станат морги. Има закон, който го хванат, ще го накажат, но това ще е след дъжд качулка. Не са надхитрили мен или полицията. Благодарение на тези мерки, в България има най-малко заболели или умрели. После ще ускорим и икономиката, и селското стопанство", отсече министър-председателят.

Борисов каза още, че също иска от шефа на Националния щаб проф. Венцислав Мутафчийски да разхлаби мерките, призна и че изтръпва, когато вижда как се движат приходите в бюджета. "Но знам, че трябва да се запазим живи и здрави. После ще се оправим, сигурен съм. Не обръщайте внимание на армията от имунизирани, светът доказа, че няма имунитет“, допълни министър-председателят.