Борисов: Който сее ветрове, накрая жъне бури

Думата "парламент" означава да се говори, а не да се блокира говоренето, негодува лидерът на ГЕРБ

Политика
12:31 - 18 Декември 2023
1894
Борисов: Който сее ветрове, накрая жъне бури

Думата "парламент" означава да се говори, а не да се блокира говоренето . Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод случващото се в парламента. 

"Още преди три години ви предупредих - когато вдигнеш юмруците и тръгнеш срещу редовно избрано правителство, партии - резултатът ето го тук в зала.

Българинът много добре е казал "Който посява ветрове, накрая жъни бури“, заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ се изказа и за демонтажа на ПСА: "Нито едно абсолютно правилно действие за преместване, ремонтиране на паметника, беше направено като хората и изобилстваше от глупост. Днес ответната реакция в парламента е също толкова неадекватна и също толкова обидна към самия парламент", коментира той.

Борисов поздрави парламента за решението за отлагането на таксата за транзита на газ. Той каза, че веднага ще проведе разговори с австрийските и унгарските си колеги, за да бъде отпушен пътя на България към Шенген. 

"В същото време ние за радост гласувахме точката, за която всички говорим - че искаме да сме в Шенген. Падането на таксата в двата закона - 20 лева, е чаканият сигнал, и сега ще говоря и с колегите. И в Австрия, и в Унгария, да спрем по тази тема за Шенген. Особено с Унгария, която Виктор Орбан я постави като задължително, нали така? Днес, ние успяхме да гласуваме", похвали се лидерът на ГЕРБ.

По думите му е дадена зелена светлина и за проекта за изграждане на 7-ми и 8-ми реактор на АЕЦ "Козлодуй“. Според Борисов това ще запази водещото място на страната ни на Балканите в ядрената енергетика.