Борисов: Костадинов е новата силна фигура в парламента

Втори и трети мандат ние от ГЕРБ няма да подкрепим, категоричен беше той

Политика
14:11 - 03 Юли 2024
5974
Борисов: Костадинов е новата силна фигура в парламента

Ако третият мандат отиде във "Възраждане", аз виждам, че ще ще има правителство. 

Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от трибуната на парламента, като похвали  Костадин Костадинов, че се е превърнал в лидер на опозицията.

"Не го казвам със сарказъм, а с уважение. Новата силна фигура в този парламент е Костадин Костадинов. И аз днес видях как изкомандва и ПП, и Величие… Ако третият мандат отиде във Възраждане, аз виждам, че ще има правителство", сподели той.

Борисов обаче беше категоричен, че втори и трети мандат от ГЕРБ няма да подкрепят. "В момента имаме зацикляне в политическата система. Но все пак над 2 милиона души са гласували за нас в този парламент - да видим и тези цифри", подчерта Борисов. 

"Николай Денков, няма да ви позволя да ни прикрепяте с ДПС по никакъв начин. Всичко знаем и не е нужно да губим времето и на Негово Светейшество и на президентската двойка и на дипломатите. Имахме нужда от осъзната подкрепа от десетина или колкото трябва депутати от вас, да си понесем цялата отговорност,

каза още Борисов. "Благодаря за подкрепата на ДПС. Ясно казахме, че втори мандат няма да подкрепим, трети мандат няма да подкрепим също, не е логично партии с по 6-7% да доминират", посочи още Бойко Борисов.