Борисов: Малките битки по пакет "Мобилност" не са даром

Премиерът очаква всички депутати да гласуват по важната тема на 1 април

Политика
11:20 - 27 Март 2019
1372
Борисов: Малките битки по пакет "Мобилност" не са даром

Премиерът Бойко Борисов заяви, че макар и много трудно, "продължаваме да печелим малки битки по пътя да защитим справедливостта", като визира темата с пакет "Мобилност" в началото на днешното правителствено заседание, съобщи БТА.

По-рано стана ясно, че Европарламентът отложи за 1 април гласуването на промените от Пакет "Мобилност" за превозвачите на базата на решението на президента на институцията Антонио Таяни. Така бе отложен вотът, който трябваше да се проведе днес. 

Таяни обясни, че заради множеството предложения за промени в текстовете се налага ново заседание на парламентарната комисия по транспорта. Постъпили са 1224 предложения за изменения на първоначалните текстове. Таяни поясни, че при подобно количество текстове възможностите за допускане на грешки при гласуването са твърде големи. Парламентарните групи вече признаха, че разделението сред евродепутатите по промените в правилата е голямо.

Вчера министър-председателят е водил многобройни разговори с колеги и лидери на партии по темата.

Борисов очаква при следващото гласуване в Европейския парламент всички български евродепутати ще гласуват по пакета "Мобилност". "Засега успяваме, но то не е даром и е много трудно", обясни премиерът.