Борисо в: Мисля да вкараме Фандъкова на първо място като депутат на изборите

Бившата кметица не знаеше за плана на лидера на ГЕРБ

Актуални новини
18:30 - 15 Април 2024
7037
Борисов: Мисля да вкараме Фандъкова на първо място като депутат на изборите

Мисля на тези избори да вкараме на първо място като депутат Йорданка Фандъкова, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със симпатизанти от район "Подуяне" в София, излъчвана в страницата му във Фейсбук.

Той уточни, че не е разговарял с Фандъкова. Самата тя присъства също на срещата със симпатизантите.

Борисов подчерта добрата ѝ работа, докато беше кмет на столицата. Той обясни, че на път за срещата тази вечер е видял колко много е свършила Йорданка Фандъкова през годините и затова решил да ѝ предложи депутатско място.

Имахме комфорта да управляваме еднолично, но не защото сме окупирали властта, а защото ни избираха. Другите само говореха, но не вършеха никаква работа. Ние защитавахме българския национален интерес. България беше регионалния лидер на Балканите и това бе признато от всички, припомни Борисов. Той добави, че всички важни срещи са се провеждали в България и попита: "Не ви ли прави впечатление в каква изолация сме сега? Сега сякаш промиха мозъците на нашите съграждани".

Лидерът на ГЕРБ увери, че няма да се отстъпи от подкрепата си за Украйна срещу агресора Русия. "Казал съм го от първия ден на войната. Ген. Запрянов е от ГЕРБ и му вярвам", разясни Борисов.

"Не съм настоявал Калин да стане министър на вътрешните работи. Ние нямаме никакво касателство към шефовете на ГДБОП, на полицията, те са назначавани в последните 3 години", отбеляза той.

 "Хората видяха какво се случи с "Лукойл" и как безхаберно развалиха правителството, което отвън изглеждаше добре, но аз отвътре го крепях. Няма смисъл да се обиждаме или мразим. Просто ги попитайте: Какво направи Борисов? Защо го направихте? Кой ви накара да съборите правителството? Ние без ДПС няма как да направим всички тези регулатори, които според Конституцията трябва да се изберат със 160 гласа. Трябваше да си изберем регулаторите и да продължим да управляваме. Сега не виждам как ще се съберем заедно", обясни Бойко Борисов.

"Умишлено се работеше двата електората да се мразят. Те си мислят, че като минат тези два месеца - било каквото било. Сега си мислят, че като говорят така, ще постигнат успех срещу нас - напротив", подчерта лидерът на ГЕРБ.