Борисов: МВР докладва за атентат със снайпер срещу Делян Пеевски

НСО трябва да пази само президента, шефа на парламента и премиера, отсече министър-председателят

Актуални новини
09:52 - 10 Юли 2020
2803
Борисов: МВР докладва за атентат със снайпер срещу Делян Пеевски

"Още 2018 г. Валери Симеонов излезе и каза да се свали охраната на Ахмед Доган. Не е била свалена. Тогава си пътуваха с президента и му казах да си говори с Радев да се свали. Питал ме е за Пеевски защо е охраняем. И аз когато МВР ми докладваха при атентата срещу Алексей Петров с гранатомен, същите извършители бяха наели апартамент месеци преди това с пряк изтрел, намерихме и схемата, при която е трябвало със снайпер да бъде ликвидиран Делян Пеевски и едновременно и Алексей Петров с гранатомет". Това разкри премиерът Бойко Борисов по време на своя брифинг днес в Министерския съвет.

"Охрана сложихме и на Иво Прокопиев, когато дойдоха сигнали. Изведнъж някой иска да ми вмени, че темата за охраната на тези двамата е моя тема. Тя не е и аз съм убеден, че и двамата ще си махнат охраната, но президентът Радев да поеме отговорността за това", заяви премиерът по адрес на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган и депутата от движението Делян Пеевски.

"Ние решихме още в понеделник на комисията да се дадат материалите и НСО на базата на правомощията да преценяват кой. Даже, ако ме питате НСО трябва да остане да пази тримата- държавният глава, председателят на НС и премиерът, които и да са те. Българският речник е цветущ. Ще му напомня, че надали има българин с повече ордени и полицейски награди в света от мен", отсече премиерът по адрес на президента Румен Радев.


Снимка: Канал 3