Борисов нахъсва своите в Търговище, те скандират "Победа!" (НА ЖИВО)

Политика
18:03 - 16 Март 2023
3724
Борисов нахъсва своите в Търговище, те скандират "Победа!" (НА ЖИВО)

Бойко Борисов бе посрещнат със скандиране "Победа с номер 2" на предизборното мероприятие на ГЕРБ в Търговище. В драматичния театър в града лидерът на партията нахъси съпартийците си за изборна победа, при това с голяма разлика пред вторите. И тук символичен домакин бе кмет, избран от ГЕРБ - Дарин Димитров.

Водач на листата в региона отново е бившата земеделска министърка Десислава Танева. 

Кметът се оплака, че 2 г. е липсвала държава, а кметовете са били засипани с проверки. "Колкото по-бързо имаме правителство, стабилност и сигурност, толкова по-добре за всички нас. А сигурността знаете къде е - при управлението на ГЕРБ. Доказа се в годините. Местната и централната власт работеха много", заяви Димитров. Според него несигурността може да бъде преборена само от професионалисти и хора, на които имаме доверие. Единствено ние може да оправим държавата, смята кметът от ГЕРБ.

Единственото спасение на държавата е през партия ГЕРБ с номер в бюлетината 2, настоя Димитров.

"Тази пълна зала ни дава увереност, че на 2 април заедно ще се правим с предизвикателството, наречено "ескепимента "Продължаваме промяната". Тези избори имат голям залог - бъдещето на България. От избора ни на 2 април зависи дали България ще остане в това безвремие, в което потънахме след управлението на ПП, дали ще се задълбочи финансовата дестабилизация, или България отново ще бъде стабилна и уважавана страна", посочи водачката на листата.

"Ексеприментът, който наблюдаваме 2 г. ни струва твърде скъпо. Струва рекордна инфлация и цени на стоки и услуги, обеднавянето на народа. На 2 април трябва да направим всичко необходимо, така че този експеримент да приключи. ПП мислеха преди всичко за себе си вместо за страната", заяви Петкова.

Тя се спря и на доклада на служебния минситър на финансите за бюджета на страната. Положението е критично, обобщи тя. Петкова предупреди, че може да се стигне до спиране на еврофинансиране и проекти. "Тези хора не съградиха нищо за 2 г. Сега се опитват да обяснят как едва ли не при управлението на ГЕРБ нищо не е направено, а ако направено, е некачествено. Но всичко, което сме направили се вижда, тяхната лъжа няма как да е реалност", добави още тя.

"Тяхната сила е разрухата. трябва да сложим край на тази разруха", настоя Петкова и призова за масово гласуване на 2 април с номер 2 - "за стабилна България отново".

Николай Алгафари припомни как Кирил Петков и Асен Василев обвиниха младежката огранизация на ГЕРБ за поскъпването на горивата. "Ние във всеки град пълним зали докато те карат ски. И хората ни питат до кога ще го търпим това. На 2 април ще сме първа политическа сила и ще пртиключим това недоразумение в лицето на ПП и ДБ. Ние имаме истински лидер. Един лидер, с твърда ръка. Той е единственият човек в България, който знае как да станем стабилна държава", заяви той.