Борисов нахока мисирка*: Съжалявате ли, че у нас няма мигранти? Ще докарам!

Политика
19:43 - 03 Март 2020
8750
Борисов нахока мисирка*: Съжалявате ли, че у нас няма мигранти? Ще докарам!

"Вие явно съжалявате, че нямаме мигранти. Мога да докарам. Ако искате, ще поръчаме”. С тези думи премиерът Бойко Борисов гневно отвърна на въпрос на репортерка на Би Ти Ви какво ще стане със страната ни, ако мигрантите решат да се преместят от границата между Гърция и Турция, до родните ГКПП-та.

Борисов няколко пъти отклони въпроса на журналистката. Той опроверга едва ли не невежеството и късата памет на репортерката с нейната младост и припомни - мигранти е имало у нас по време на кризата от 2015 г., а в момента няма. Така обаче пропусна да отговори на въпроса какво ще се случи, ако бежанците все пак настъпят към нашата граница в момента. 

Бойко Борисов се ядоса на репортерка на Би Ти Ви

Преди да се ядоса, премиерът обяви, че България настоява за добри отношения със съседите си и за мъдра политика и дипломация. Там той се срещна с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. Водеща тема е кризата с мигрантите, които Турция обяви, че не може да задържа на своя територия. 

“Конфликт в региона означава по-малко растеж и по-малки инвестиции“, подчерта министър-председателят. 

Малко по-късно днес премиерът  кацна с правителствения хеликоптер на софийското летище заедно с председателя Урсула фон дер Лайен и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. Тримата прелетяха над южната ни граница, за да видят как България се справя с охраняването й.

* По определението на самия Бойко Борисов за репортерките у нас.