Борисов: Не е моя тема дали Главчев да е и външен министър

Политика
19:10 - 20 Април 2024
2921
Борисов: Не е моя тема дали Главчев да е и външен министър

Аз не искам да коментирам тази тема, тя не е моя, каза в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на въпрос за идеята Димитър Главчев да е едновременно служебен премиер и вънешн министър.

"Аз не знам на тези хора (ПП-ДБ) откъде им дойде тази омраза, тази непрекъсната агресия. Вие виждате сега по газовите схеми – атакуваха газовия хъб „Балкана", „Боташ"... атакуваха всичко. И точно тези камъни отидоха в тяхната градина. Оказа се, че те никаква диверсификация не са правили. Ние имаме 11 танкера платени до момента, и нито един от тях не е влязъл у нас. Само един от тях е в Турция. Това ли ще обясняват от ПП в кампанията", попита Борисов.

Той се върна към преговорите за ротацията и обясни как Асен Василев му казал: „Без МВР не може". „Следващите процеси показаха защо им е толкова важно това министерство", коментира лидерът на ГЕРБ. Той обясни каква кампания ще води.

"Тя ще е позитивна. Ние 3 години правим избори в изключително враждебна среда. С министри като Бойко Рашков, като Демерджиев. По-тежко не ни е било. Така че и сега ще оцелеем и ще се справим. Ние пак ги побеждавахме. Нали помните тези времена? Техни министри - на вътрешните работи, на електронното, всичко тяхно. Без нито един човек никъде от ГЕРБ. И пак първа политическа сила", заяви още Борисов.

Запитан дали отново ще води листата на ГЕРБ в Пловдив, той каза: "Е, ако ме искат. Мисля, че за Пловдив сме направили достатъчно, че да ме искат." "За нас ще е удоволствие", намеси се в този момент кметът на Пловдив и местен лидер на ГЕРБ Костадин Димитров. "Това ще го обсъждаме друг път", отвърна Борисов.

Той е в Пловдив за пролетния бал на местната структура на ГЕРБ.