Борисов: Не съм евроатлантик, ако ме прави жена, и на внуците няма да позволя

Поздравявам въпросната госпожа, щом е спечелила доверието на Радев, заяви лидерът на ГЕРБ

Новини
12:20 - 09 Август 2024
3795
Борисов: Не съм евроатлантик, ако ме прави жена, и на внуците няма да позволя

Цветисти коментари направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след избора на президента Радев на кандидат-служебния премиер Горица Кожарева.

Не я познавам Кожарева, когато я избирахме за Сметната палата, тя беше от квотата на БСП, припомни Борисов, за което бе опроверган от Борислав Гуцанов. 

Ако евроатлантизмът ме прави жена, не съм евроатлантик, няма да го позволя и за внуците си и няма да бъда, каза той. Не е предлагано на ГЕРБ да заемат министерски кресла в новия служебен кабинет, отсече председателят на ГЕРБ в кулоарите на парламента.
 
Ролята на партията е да спечелят изборите, ние разбираме управлението да влезеш през официалния вход, когато управляваш през задния вход, не го разбирам, каза той. Поздравявам с назначението въпросната госпожа, щом е спечелила доверието на президента, изтъкна Борисов. Ще видим следващите ходове, каза още той.

Не мога да кажа, че на изборите, които минаха, Калин Стоянов е предопределил изхода, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

Борисов припомни за записа на ПП с "ала-бала" с машините и президента. Припомням, че на едни избори, на които ППДБ победиха, никой не схвана как се появиха едни техни 8%, а после записът ни обясни за ала-балата, каза той. Не е логично да си последен и да искаш да управляваш, отсече Борисов.

Ние вярваме на патриарха, на БПЦ, тя вчера се произнесе в защита на това, което се гласува вчера в парламента, изтъкна той по отношение на закона, забраняващ пропагандата на джендърството в училищата.