Борисов: Не слушайте глупости, България е далеч от рецесията

Премиерът обяви старта на Регионално депо за отпадъци в Благоевград

Новини
14:43 - 17 Септември 2019
2048
Борисов: Не слушайте глупости, България е далеч от рецесията

Премиерът Бойко Борисов ударно откри две предприятия днес. След като обяви старта на новата фабрика в Петрич, министър-председателят отпътува за Благоевград, където откри Регионално депо за отпадъци, което ще работи за 5 общини.  

"24 млн. лева не само за Благоевград, но и за други 4 общини. Вече има депо за 100 години. Сега идвам от разкопките на уникален град. На 2400 години е канализацията е там. Това да изкара сто, ще сме доволни. Искам да благодаря на всички кметове - и чужди, и наши, по най-съвременен начин е построено всичко. Ако не го бяхме направили, тези общини щяха да фалират. Днес е добър ден за всички. Години наред не можехме да ги убедим да го направим заедно, но накрая, щом имаме този резултат, мисля, че е добре. Яко се строи. Заводи в Петрич правим, сега е ред на Благоевград. Индустриалната зона на Симитли и Благоевград се обединиха, има много инвеститори. Тези, честните, преди нас, така са направили, че градът няма земя, няма къде да се строи", заяви Борисов.

Премиерът отново се спря на темата рецесия, като отбеляза, че за България опасения няма

"Ние сме много далеч от рецесията. Да, големите държави се клатят. Атаките с дронове ще повлияят на цената на горивата. Стабилност и да не се подвеждат по глупостите на тези, които приказват, че сме се провалили. Провал беше като нямаше депо. Провал беше червените кметове като хвърляха навсякъде и нямаше екология", каза още той.