Ежедневие : Борисов открива нов завод в Петрич (ВИДЕО)

Фабриката отваря нови 420 работни места

Новини
11:50 - 17 Септември 2019
5055
Ежедневие: Борисов открива нов завод в Петрич (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов участва в откриването на поредния нов завод - този път в Петрич. Вчера министър-председателят откри фабриката на “Биовет” в Пещера, изградена с инвестиция от 300 млн. лв., като 200 милиона лева са по плана “Юнкер”.

Още вчера той информира за днешното събитие. Производствената база в Петрич е отново финансирана по плана "Юнкер".

"Дошли сте по АМ "Струма", видели сте доста багери и машини, които строят по пътя. Много скоро разстоянието между Петрич и София ще се взима за много кратко. Сега е лесно, но преди години до Петрич се стигаше трудно, беше близо до Гърция, до капитализма. Искам да кажа на тези, които се тревожат - ние с Горанов се тревожим от една година за рецесията, в която света влиза. Виждате, че Тръмп отваря резерва, за да не влезе света в криза", заяви Борисов.

Премиерът припомни, че на фона на прекрасната планина, в понеделник, с финансовия министър са открили предприятието в Пещера. 

Борисов предположи, че вероятно на медиите никак не им е лесно всеки ден да показват откриването на нови заводи. "5 завод на АББ с толкова много работни места. Много е трудно да кажеш, че има провал. Направо звучи смешно", каза Борисов.  

"Продължавайте да строите. Рецесия така се бори - с нови заводи, с нова работна ръка и, естествено, високи заплати. поздравление", добави още Борисов.

"Не трябва да се притесняваме, а трябва да работим двойно повече, за да се откриват двойно повече заводи. Гледате какви са пораженията в Саудитска Арабия, звучи доста сериозна ситуация, няма как да не повлияе на света и на България. Само да показват свършеното - пътища."

Новият завод в Петрич е втората голяма инвестиция на компанията в региона и петата производствена база на АББ Груп в България.

Фабриката е с площ от 7 400 кв.м. и ще произвежда продукти ниско напрежение. Заводът ще създаде още 420 работни места.